Son dakika: Meteorolojiden Antalya ve birçok il için son hava durumu tahminleri

24.01.2022 09:20

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürürken Meteorolojiden son hava durumu tahminleri geldi. İstanbul için yoğun kar, fırtına, buzlanma ve don uyarısında bulunan Meteoroloji; Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Antalya, Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl ve Diyarbakır'da da kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Valilikler uyarılarda bulunurken, bazı illerde kamu kurumları ve üniversiteler tatil edildi. İşte 24 Ocak hava durumu...

Son dakika: Meteorolojiden Antalya ve birçok il için son hava durumu tahminleri

Kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürürken, olumsuz hava koşullarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kamu kurum ve kuruluşları tatil edilirken, kar yağışı nedeniyle ulaşımda sık sık aksamalar yaşanıyor. Valiklerin uyarıları gelmeye devam ederken Meteoroloji de son hava durumu tahminlerini açıkladı. 24 Ocak Hava durumu raporuna göre kar yağışı bugün de yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji; İstanbul Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Antalya, Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl ve Diyarbakır için uyardı. Sıcaklıkların ise ülkemizin kuzeybatısı ile güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili son tahminler...

SON DAKİKA: İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI! METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yopğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan girişi ve boğaz hattı boyunca, deniz ulaşımı bakımından görüş mesafesinde azalma ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORHAN ŞEN: BUGÜN İSTANBUL GENELİNDE KAR VAR

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün İstanbul'un genelinde kar var. Kuvvetli Poyraz ile kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun. Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek." ifadelerini kullandı.

ORHAN SEN

METEOROLOJİ KAR YAĞIŞI İÇİN İL İL UYARDI

Yağışların; İstanbul'un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa'nın Marmara'ya bakan kıyı ilçeleri, Antalya'nın doğusunun iç ve yüksek kesimleri ile Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı