Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

22.04.2023 22:04

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye mezhebini kökenini sormaz. Bugüne kadar ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi ilgilendirmez saygı duyarız. Ama bunu istismar malzemesi yapmanın ne anlamı var? Bir mutfak pozisyonu içinde bunu anlatmanın ne anlamı var?" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta konteyner kent ziyareti ve depremzede vatandaşlarla bayramlaşma programında konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Asrın felaketini asrın dayanışmasıyla göğüsledik. 3,5 milyon insanı tüm ihtiyaçlarını karşılayarak misafir ediyoruz. 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak ayağa kaldırmayı planlıyoruz.

"DEPREM TURİSTLERİNİ SİZ ZATEN İYİ BİLİYORSUNUZ"

Cumhur İttifakı zillet ittifakına benzemez ne derse onu yapar. Deprem turistlerini siz zaten iyi biliyorsunuz. Deprem bölgesine gelerek görüntü veren, şov yapan deprem turistlerini sizler zaten iyi biliyorsunuz. Bizler buraya acıları paylaşmaya ve yaraları sarmaya geliyoruz. Yapılan işleri adım adım takip ediyoruz. İstanbul'da çok sayıda konutun ve dükkanın temelini attık. Deprem bölgesini şehirlerini ihya ederken İstanbul'dan başlayarak diğer şehirlerimizi depreme uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Riskli yapılarını dönüştürmek isteyen vatandaşlara maliyetin yarısını devlet olarak vereceğiz. İstanbul'da bir yıl içinde 300 bin konutun dönüşümünü sağlamak amacındayız. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da dönüşüm ve rezerv projesi olarak çok sayıda konutun teslimini yaptık, temelini attık. Amacımız İstanbul'da bir yılda 300 bin konutun dönüşümünü 5 yılda ise 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamaktır. Rezerv alanların belirlenmesinden yerinde dönüşüme kadar tüm planlarımızı yaptık.

Karadeniz gazının devreye sokulmasıyla ülkemiz enerji güvenliği açısında önemli bir adım attı. Bay bay Kemal inanmadı. Yavrucuklar var yanında onlar da inanmadı. 'Ne zaman çıkacak' dediler. Kör müsünüz doğal gaz yanıyor. Benim milletim görüyor ya yeter.

Birileri varsın Londra tefecilerinin kapısında 300 milyar dolar arasın. Onların böyle bir para getireceğine inanıyor musunuz? Biz milletin kaderini yalancıların tefecilerin eline bırakmayız demeye var mısınız? Biz sadece Karadeniz gazıyla ülkemize 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında hesap edilen yerli, milli, helal bir kaynağı kazandırdık. Şimdi Gabar'dan da çıkıyor. Ama onlar buna da inanmazlar. Rezerv 1 milyar dolarlık çıkıyor.

Kaynağını Karadeniz gazı ve kendi ürettiğimiz petrolden alacak Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Karadeniz gazı ve Gabar'ın belli bir oranını aile ve gençler için kullanacağız. Gençlerin eğitimine evlenmesi istihdamına buradan destek sağlayacağız.

"BİZ AİLENİN KUTSİYETİNE İNANIYORUZ"

Bunlar LGBT'ci. Biz LGBT'nin karşısındayız. Biz LGBT'nin karşısında. Cumhur İttifakı olarak biz karşısındayız. Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Leke sürdürmeyeceğiz. Varsın onlar LGBT'ci olmaya devam etsinler.

"DURDUK YERE ETNİK KÖKEN MEZHEP TARTIŞMASI AÇIYORLAR"

Türkiye'nin gençleri tasarladıkça, ürettikçe, katma değer oluşturdukça milletimizin ve devletimizin kazancı da artacaktır. Başkaları yaptıkça hayranlıkla seyrettiklerini kendi insanımız yapınca rahatsız olanları sizler iyi biliyorsunuz. PKK'sından FETÖ'süne iş birliği yapanlar elbette bunlardan rahatsız olurlar.

Dikkat ederseniz bu karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye mezhebini kökenini sormaz. Bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından böyle bir söz duydunuz mu? Bugüne kadar ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi ilgilendirmez saygı duyarız. Ama bunu istismar malzemesi yapmak ne anlamı var? Seccade, secde nedir bilmeyenlerin, ağzından çıkandan bihaber olanların seçim öncesi başlattıkları bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz. Bir mutfak pozisyonu içinde bunu anlatmanın ne anlamı var?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin arkasına sığınarak bu ülkeye faşizmin en ilkel şeklini dayatanların devri kapanalı çok oldu. Şimdi birileri eski Türkiye'nin diğer tüm hastalıkları gibi bu konuları da kaşımanın, kanatmanın, insanları birbirine düşman etmenin peşinde. Ne kadar uğraşsalar da buna da izin vermeyeceğiz.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Ke..

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!
Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP aras..

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut K..

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı
Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dans..

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında
Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de dep..

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu
Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve e..

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!