Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 4 bin 431 konutun temeli atıldı!

27.03.2023 19:19

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinden etkilenen Adıyaman'da Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan "Adıyaman'da inşa edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 50 bini, köy evi sayısı 23 bin 640'ı bulacak." dedi. Erdoğan "Ödemeler ve destekler göz önüne alındığında devlet, deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 4 bin 431 konutun temeli atıldı!

Deprem felaketinde büyük yıkımların ve can kayıplarının yaşandığı illerden olan Adıyaman'da yaralar sarılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sevgili Adıyamanlılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Öncelikle bugün 5. gününe ulaştığımız Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Ramazan'a buruk girdik. Kaybettiğimiz 50 binin üzerindeki insanımızın acısı hala taze. Adıyaman'la birlikte bazı illerimizde deprem afetini sel felaketi izledi.

Ansızın hayatımızdan kopup giden sevdiklerimizin hatıraları yürekleri. Depremin, insanımızın yüreğinde açtığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışıyoruz.

İlk günlerdeki önceliğimiz olan arama kurtarma çalışmalarının yerini zamanla enkaz kaldırma faaliyetleri aldı. Kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. Tüm barınma imkanlarını seferber ettik. Geçici barınma merkezlerinde 2,5 milyon insanımızı misafir ediyoruz. Depremde hasar alan şehirlerimizin tamamında konteynerlerin sayısını en kısa zamanda 100 bine çıkaracağız. Diğer alternatifleri de hızla devreye alıyoruz.

Adıyaman'da yıkık, yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olarak 37 binin üzerinde binada 95 bine yakın bağımsız bölüm tespit edildi. Deprem bölgesinde bu sayı toplamda 312 bin binada 900 bin bağımsız bölüme kadar çıkıyor.

"YAPIM SÜRECİNİ BAŞLATTIĞIMIZ KONUT VE KÖY EVİ SAYISI 56 BİN 323'E ULAŞTI"

Adıyaman'da inşa edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 50 bini bulacak. İl, ilçe merkezlerin, köylerde evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Kahramanmaraş ve Hatay'da deprem konutlarının temellerini attık. 4431'i Adıyaman'da olmak üzere 22 bin 467 kalıcı konutumuzun da bugün burada temelini atıyoruz. (Deprem bölgesi) Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bin 323'e ulaştı.

Her depremzede aileye 10'ar bin lira ödeme yaptık. Yakınları vefat edenlere 100'er bin lira veriyoruz. Taşınma desteği olarak 15 bin lira ödüyoruz. Kira desteği olarak da aylık 3 bin ile 5 bin arasında ödeme yapıyoruz. Misafirhanelerde, yurtlarda, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

1 yılda 319 bin konut ve köy evini teslim edeceğiz. Kalıcı konutlar yapılana kadar vatandaşlarımıza yüz binlerce liraya tekabül eden maddi desteği zaten sağlıyoruz.

"DEVLET, DEPREM KONUTLARINI VATANDAŞLARINA HİBE SEVİYESİNDE BİR USULLE TESLİM EDİYOR"

Süreç içinde yapılan ödemeler ve verilen destekler göz önüne alındığında devlet deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor.

Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz. Bir şey anlatmaya gerek var mı? Mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarla, haberlerle ne diyor, biz geleceğiz, ee geldikten sonra da her şey bedava... 11 tane büyükşehir belediyen var, senin bu belediyelerin acaba Adıyaman'a ulaştılar mı? Ama AK Parti'nin belediyeleri ilk günden itibaren buradalar. Yıllardır afet bölgesinde çalışan bakanlarımızın, kurumlarımızın, STK'larımızın, gönüllülerimizin emeklerini hiçe sayan bu zihniyeti ben milletimizin takdirine havale ediyorum. Bizim bu safsatalarla kaybedecek vaktimiz yok. Siz de şahitsiniz, pek çok meseleyi aynı anda çözüyor, kalıcı konutların inşasını da inanılması zor bir hızla başlatıyoruz.

İNŞA EDİLECEK KÜÇÜK SANAYİ DÜKKANLARI

3 bini Adıyaman'da olmak üzere 14.600 küçük sanayi dükkanını da inşa ederek esnaf ve sanatkarlarımıza, işletmecilerimize teslim edeceğiz.

Böylesine büyük bir konut inşası ancak bizim tecrübemiz ve kararlılığımızla mümkündür. Türkiye her alanda olduğu gibi afetlerin yaralarının sarılması hususunda da yeni bir döneme bizimle girmiştir. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi 1 yılda ayağa kaldırma sözünü de Allah'ın izniyle yerine getireceğiz. Afet yaralarını sarmadan biz huzur bulmayacağız."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismi..

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu
Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleni..

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi
WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek

WhatsApp kullanıcılarına müjde İnterne..

WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti