Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
AK Parti ve MHP temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gelerek, başvuruda bulundu. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.

GRUP KARARI ALINMIŞTI

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı. Başvurunun ardından AK Parti ve MHP heyetleri açıklama yaptı.

MHP'Lİ YILDIZ: "TARİHİ BİR BİRLİKTELİKTİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada "Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrası kendiliğinden doğmuştur. Sadece bir seçim ittifakı değildir. Tarihi bir birlikteliktir. Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Uluslararası operasyonlara karşı milli ve ahlaki bir duruştur. Aziz Türk milleti, Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecektir. Bu tokat ABD'den değil Mars'tan duyulacaktır. Seçimlerin milletimize hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

AK PARTİLİ YILMAZ: "MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

AK Parti Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz da yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun" dedi.

"SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI, ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BU SÜREÇ İŞLİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise "Seçim süreci başladı. Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Takvim kapsamında işlemler peş peşe yapılıyor. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim" ifadelerini kullandı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.