Siber güvenlik üniversitelerde!

20.07.2019 16:14

Hayatımızda büyük yer kaplayan internet beraberinde bazı tehlikeleri de getiriyor. Özellikle şirketleri endişelendiren tehditler içeren siber saldırılara karşı artık üniversitelerde akademik düzeyde eğitim verilmeye başlandı.

Siber güvenlik üniversitelerde!

İnternet artık hayatımızın bir parçası. Yaşamın birçok noktasına etki eden internet artık insanlar ve şirketler için büyük tehlike oluşturmakta. 

 Bu durumu kontrol altında tutmak, saldırı ve müdahalelere karşılık tecrübeli kadrolar oluşturmak için eğitim kurumları ve özellikle üniversiteler kolları sıvadı. Yaşanan bu gelişme karşısında eğitim müfredat programına alan birçok üniversite akademik düzeyde eğitim vermeye başladı.

Siber güvenlik ve savunma konularında yeni ve genç yetenekleri ortaya çıkartan üniversiteler özellikle siber saldırı konusunda uzmanlaşılmasında önemli bir beyin takımı oluşturmakta.

Kurumsal ve büyük şirketler artık bu üniversitelerin ilgili bölümlerinde siber konusunda eğitimler alan mezun olmuş öğrencileri değerlendirerek kadrolarına katmakta. 

Özellikle ülkemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle kendini iç ve dış saldırılara karşı korumak için bu konuda önemli yatırımlar yapmış, yetenekli kişileri bünyesinde değerlendirmeye başladı.

Bu konuda yaşanan açık dikkat çekince bu kez üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş öğrenciler tercih edilmeye başlandı. Ülkemiz, siber saldırı ve internetteki boşlukların telafi edilmesi için üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun olmuş olan öğrencileri bünyesinde değerlendiriyor. 

Büyük şirketlerin veya kurumların kendilerine ait bilgileri koruyabilmesi için yetkin, siber konusunda kendini yetiştirmiş, tecrübeli uzmanlara ihtiyaç duyuyor. Bu konuda uzman açığını kapatmayı hedefleyen üniversiteler siber güvenlik uygulama ve araştırma uzmanları yetiştiriyor.

Tercih döneminde de üniversite adaylarının ilgi odağı olan bu merkez, mühendislik ve yazılım gibi alanlarda da öğrencilere lisans eğitimleri boyunca kendilerini geliştirme imkanı veriyor. 

Bilindiği gibi bilginin gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliği büyük önem taşıyor.  

Bu kavramların birinin bile hasar görmesi can kaybına, büyük ölçekli ekonomik zarara, ulusal güvenlik açıklarına yol açabiliyor.

Bazı üniversiteler bu konuyu ciddiye alarak okullarında bölümler oluşturarak, zararlı yazılım ve sızmalara karşı tehditlerin bertaraf edilmesi için tecrübeli eğitimciler aracılığı ile bu bölümü seçen öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlıyor. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto