Savunma sanayii için tarihi gün! Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır

10.04.2023 16:26

Savunma sanayiinde tarihi gün geldi; Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaparken "Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor" dedi.

Savunma sanayii için tarihi gün! Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi TCG Anadolu için Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni düzenlendi. Törene Cumhur İttifakı liderlerinin yanı sıra HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yaklaşık 36 ay gibi bir sürede eş zamanlı olarak 3 geminin özel tersanede inşa edilerek Deniz Kuvvetlerimize tesliminin hedeflenmesi dünyada örneği olmayan bir projedir" mesajı dikkat çekti.

ERDOĞAN: 2. ETAP İÇİN BİRÇOK ÜLKEYLE GÖRÜŞÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konuşma gerçekleştirdi. İşte o konuşmadan satır başları:

"Bu bizim için yeterli değil. İnşallah 2. etabımız bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülkeyle yaptık, yapıyoruz ve bunu da başaracağız.

"Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşen projede 130 bin alt yüklenici görev aldı.

"Bu gemide tam teşekküllü hastane ve ameliyathane yer alıyor. Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan, oyun değiştiren teknolojilere öncülük eden bir ülke haline geleceğiz. Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor.

"TÜMÜ YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA GELİŞTİRİLDİ"

"Yaklaşık 36 ay gibi bir sürede eş zamanlı olarak 3 geminin özel tersanede inşa edilerek Deniz Kuvvetlerimize tesliminin hedeflenmesi dünyada örneği olmayan bir projedir. Fırkateynlerimizin üzerlerine yerleştirilecek olan silah ve sensör sistemlerinin tümü yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

"Özdemir bey bir seferberlik ilan etti. Süratle İHA'nın adımını attılar. Çocuklarla beraber bu işi başardılar ve bizi dışarıya muhtaç olmaktan kurtardılar.

"SAVUNMA SANAYİİ BÜTÇEMİZİ YÜKSELTİYORUZ"

"İhale süreci devam eden projelerle savunma sanayii bütçemizi 75 milyar dolara yükseltiyoruz. Bu genişleme firma sayısından ihracata her alanda yeni atılımları beraberinde getirecek. Sektör de bu noktaya gelene dek çok gayret gösterdi. Savunma sanayiinde ar-ge'ye ayrılan bütçenin yıllık 1.5 milyar doların üzerine çıkması bunun işaretidir. Türk savunma sanayii bugün her konuda güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye ulaşmıştır. Artık sadece araçta yokuz, şimdi mühimmatın her çeşidinde varız. Mühimmatta yurt içi, yurt dışı talepler var bizden.

"MAVİ VATAN ARTIK ÇOK DAHA ÖNEMLİ"

"Hala ülkemize karşı sergilenen gizli, açık ambargoları aşmak için yapmamız gereken pek çok iş var. Mavi Vatan'ın güvenliği içinde bulunduğumuz şu kritik süreçte çok daha önem kazandı. Ülkemizin daha güçlü ve daha caydırıcı bir donanmaya sahip olması için yürüttüğümüz çalışmaların gerisinde bu var. Türkiye kendi gemisini tasarlayan 10 ülkeden biri. Bu kuru bir slogan değil. 2023'ü savunma sanayiinde birçok proje için milat olarak belirlemiştik. 2023 takvimini dev projelerimizi bir bir hayata geçirmeye başladık.

TCG ANADOLU HALKA AÇILIYOR! ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

"Milletime bir haberi duyurmak istiyorum. TCG Anadolu'yu buradan Sirkeci'ye çekeceğiz. Sirkeci'de TCG Anadolu gemimizi halkımıza açacağız. İstiyoruz ki halkımız gelsin TCG Anadolu gemimizi gezsin, dolaşsın, sadece biz gururlanmayalım, millet olarak da TCG Anadolu ile gururlanma imkanını halkımıza verelim." TCG Anadolu'nun üretim süreci ve geminin özellikleri ilgi odağı haline geldi. Yapımına Tuzla Sedef Tersanesinde başlanılan TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi tam 6 yıl sonra tamamlandı.

27.4 bin tonluk, dünyanın ilk SİHA gemisine helikopter, katlanabilir kanatlı Bayraktar TB3 ve ilk insansız savaş uçağı Kızıl Elma da iniş kalkış yapabilecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı
Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi