Saklı cennette kirlilik isyanı

15.08.2019 17:36

MYGazete.com yazarı, tanınmış arkeolog Prof. Nevzat Çevik, Göynük Kanyonu’nun kirliliğin pençesinde olduğunu yazarak, yaşananlara tepki gösterdi.

Saklı cennette kirlilik isyanı

Antalya’da yaptığı arkeolojik çalışmaların yanı sıra Lykia kitabı, Urartu Kaya Mezarları ve Ölü Gömme Gelenekleri gibi arkeoloji kitaplarının da yazarı olan Prof. Nevzat Çevik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir doğa cenneti olan Göynük Kanyonu’nun kirliliğin pençesinde olduğunu belirterek büyük tepki gösterdi.

Çevre pislik içinde

Göynük Kanyonu’nun adeta bir cenneti andıran görüntülerini paylaşan Prof. Çevik, bu görüntülere, “Antalya’nın gizli cennetleri. Göynük Kanyonu. (İşletmenin çevre düzeninin çok kötü ve çevrenin pislik içinde olması hariç) Cenneti cehenneme çevirmede rakibimiz yok” notunu düştü.

Tam bir doğa harikası 

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Beldesinin yakınlarındaki bir doğa harikası.

Göynük'ün 10-15 km. uzağında bulunan ve fazla bilinmeyen bu kanyona ulaşım için çeşitli seçenekler mevcut:

Köyden yaklaşık 2 saat sürecek bir yürüyüş ile veya Göynük'ten jeep, 4 tekerlekli safari motorsikleti gibi araçlar kiralanarak gidilebileceği gibi, yine Göynük Belediyesinin bir hizmeti olarak saat başı hareket eden kanyon otobüsüne binilerek de gidilebilmektedir. Bu ulaşım vasıtalarıyla ancak vadinin başına kadar gelinebilmektedir, bundan sonra muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 3-4 km'lik bir dağ yolu yürünmelidir.

Ulaşılan son noktada ise kanyonun buz gibi suları yürüyüşe geçit vermez; bu noktada bazen suda yüzerek, bazen ise kayalardan yürüyerek kanyonun daha yukarılarına gidebilirsiniz.

Bu sebeple gezi için mayolu olmakta fayda var. Ayrıca kanyonda herhangi bir tesis bulunmadığı için soğuk su ve yiyecek köyden tedarik edilmelidir.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto