RANT AVCILARINA KİM DUR DİYECEK!

02.10.2014 10:00

Nice katliamlar, nice hortumlamalar gördü yaşadı ülkemizin en güzel köşeleri, özellikle Akdeniz ve Ege kıyıları. Hepimizin ortak değeri olan doğal kaynaklarımızın bazılarını yaktık, bazılarını söküp yerine…

Nice katliamlar, nice hortumlamalar gördü yaşadı ülkemizin en güzel köşeleri, özellikle Akdeniz ve Ege kıyıları.

Hepimizin ortak değeri olan doğal kaynaklarımızın bazılarını yaktık, bazılarını söküp yerine inşaat yaptık, bazılarının yerlerine maden ruhsatları verip HES projeleri yaptık ve bazılarını da yok pahasına sattık.
Rantiyeciler, fırsatını buldukça doğa harikası koyları, kıyıları, ülkemizin en nadide köşesi, toplumun ortak kullanım alanları olan doğa harikası devlet arazilerini önce kendilerine, doymadılar yandaşlarına, yakınlarına kapattılar.

Bir milletin geleceği, sağlığı, yaşam kaynağı olan doğayı bizim kadar katleden ikinci bir topluma rastlamak mümkün mü acaba!
Bir avuç vatansever, yiye yiye bir türlü tüketemediğimiz doğal zenginliklerimizi koruyabilmek için, cansiperane mücadele ederken, milyonlarca insanımız uyuyor, adeta bindikleri dal kesilirken, gelecekleri yok edilirken bu duruma seyirci kalıyor, gördükleri karşısında sesini çıkartmıyor. Doğrusu beni en fazla işin bu tarafı üzüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir süre önce yakılarak yok edilen Adrasan Ormanı ile ilgili twitter hesabından;
Adrasan´ın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı tamamlandı. İlk fidanları önümüzdeki günlerde dikeceğiz” diye açıklama yaptığı anlarda sosyal medya bir başka çevre katliam haberiyle çalkalanıyordu.

Birkaç yıl önce Muğla’nın Milas İlçesi Güvercinlik Koyu’nda yine rantiyeciler tarafından yakılarak kül olan 238 hektarlık ormanlık alana, bir inşaat firması tarafından 1000 yatak kapasiteli ikinci bir otel inşaatına başlanması, başta çevreciler olmak üzere duyarlı insanların tepkisine neden oldu.

Doğayı katlederek yapacağınız otelin size ne hayrı olacak acaba? Yarın yaradanın huzuruna vardığınızda bunların hesabı sorulmayacak mı?

Yakılan ormanlarımız, tıpkı Adrasan’da olduğu gibi yeniden ağaçlandırılarak toplumun hizmeti yerine birilerine tahsis ediliyor, üzerine inşaat yapılıyorsa elbette birilerinin burnuna pis kokular gelir.

Hiç kimse kusura bakmasın ama bizim çevre ile ilgili yasalarımız toplumun ortak değerlerini çalan, çırpan, yakıp, yıkıp yok edenleri cezalandırmak yerine korur nitelikte.

Türkiye artık doğayı yok eden, katledenlere dur diyecek yasal düzenlemeleri biran evvel yapmalıdır.

Yapan kim olursa olsun doğayı tahrip eden, ele geçirmek için yakıp yıkanlara mutlaka en ağır ceza verilmelidir.

İşte bu dediklerim yapılınca adam olmuş olacağız.

Şimdiden; mutlu, sağlıklı, çevreye duyarlı güzel bayramlar diliyorum.

Konuyla ilgili haberler: 

-Yanan alanda ikinci otel yapılacak

-Adrasan´da ağaçlandırma çalışmaları başladı

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto