Phaselis Festivali başlıyor 

29.08.2019 11:07

Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından 10'uncusu düzenlenen Phaselis Festivali, Phaselis'in 2 bin yıllık tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Phaselis Festivali başlıyor 

Müziğin ve dansın eşsiz büyüsü, Phaselis'in 2 bin yıllık tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşuyor.

Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Phaselis Festivali, 09 - 14 Eylül 2019 tarihleri arasında Phaselis Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek. 

Festivalin açılış gecesi, Türkiye'nin en tanınmış yaylı çalgılar dörtlülerinden Borusan Quartet ve Çaykovski Konservatuvarı'nda doktora derecesi almış, yurt içi ve yurtdışında birçok uluslararası festivalde orkestralı ya da solo konserler vermiş piyano virtüözü Gökhan Aybulus konseri ile olacak.

Esen Kıvrak (1.keman). Özgür Baskın (2. Keman), Efdal Altun (Viyola) ve Çağ Erçağ'dan (Viyolonsel) oluşan Borusan Quartet ve piyanist Gökhan Aybulus, 9 Eylül akşamı Phaselis Antik Kenti'nde verecekleri açılış konserinde, seyircileri Arjantin'den Türkiye'ye müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Konserde, tango deyince akla gelen en ünlü müzisyen ve bandoneonculardan Astor Piazzolla'nın çok sevilen besteleri ile Ulvi Cemal Erkin'in Piyanolu Beşli'sini Borusan Quartet piyanist Gökhan Aybulus ile birlikte yorumlayacak.

Türkiye'de Tango müziğinin sevilmesinde oldukça etkili isimlerden biri olan Gustavo Battistessa ise festivalin ikinci gününde sanatseverlerle bir araya gelecek. Arjantin tango müziğinin en belirgin üç formu olan tango, milango ve valslerin yanı sıra unutulmayan Türkçe tango eserleriyle festivaldeki yerini alacak olan bandoneon sanatçısına, gecede tango dansçıları da eşlik edecek. 

Antalya'da yaşayan ve müzik kariyerlerinde önceliği Caz'a vermiş olan müzisyenlerden oluşan Akra Jazz Band ise Türkiye'nin önde gelen caz vokalistlerinden Cansu Nihal Akarsu ile birlikte sahne alacak.

Festivalin dördüncü gününde sanatseverlerle buluşacak olan grup, farklı coğrafyalara ait dünyaca ünlü caz şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirecek. 

Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan Cihat Aşkın ve Türk Valsleri ise festivaldeki bir diğer isim olacak.

Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shmolo Mintz, Roby Lakatos ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaşarak, dünyanı n dört bir yanı nda konserlerveren sanatçı, 13 Eylül Cuma akşamı saat 21 .00'de Phaselis Antik Kentinde dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Festivalin son gününde ise dünyaca ünlü müzisyenlerin yani sıra ülkemizin önde gelen solistleri ile yaptığı albümlerle adından söz ettiren prodüktör, aranjör ve piyanist Emir Ersoy, "RocKuba" adını verdiği yepyeni projesiyle sahnede olacak.

Emir Ersoy, "Haydi gel içelim, Cambaz, Tastamam, Paramparça, Resimdeki Gözyaşları, Sakın Gelme, Yaşamak Var Ya, Sabır ve Senden Daha Güzel" parçalarının yer aldığı RocKuba adlı albümünü bir kez de antik kentin mistik atmosferinde seslendirecek. 

"Müzik evrensel bir dildir"

KETAV Başkanı da olan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu festivalle ilgili olarak, "2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Phaselis Antik Kenti'nde tarihi dokuyla müziği buluşturuyoruz.

Festival boyunca müzikseverlerin büyük keyif alacağına ve unutulmaz saatler yaşayacağına inanıyorum. Müzik evrensel bir dildir. Onun için çeşitli milletten konuklarımız da Phaselis'te bir araya gelecektir.

Festival ilçemizin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.

Başkan Topaloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“10 yıl da büyük emek harcanarak buralara kadar getirildi. Biz de bir çıta yukarı nasıl taşırız onun çabası içerisindeyiz. Müzik ve dansı buluşturacağımız festivalde yerli ve yabancı turistleri buraya çekmeyi arzu ediyoruz.

Tanıtımımızı çok iyi yapmaya gayret gösteriyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa bu festivalde yapmanın heyecanın içindeyiz. 5 gösterili bir organizasyon olacak.

Her tarzda ve her tatta geceler olacak. Yazılı ve görsel basın değerlerimizin festivalimize her şeyden daha önem göstermesini bekliyoruz. Phaselis tarihini turizm ile buluşturmak, değerlerimize sahip çıkmak en önemlisidir.

Organizasyona destek veren emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

"Kemer kültür merkezi olma özelliğine sahip"

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da festival hakkında, “Şimdiye kadar başarılı bir şekilde devam eden bir festival.

Bu festival çıtasını yukarı çekerek yürüyen bir festival. Kemer’in turizmdeki sektör yerini daha alternatifli bir alana taşımak gerekiyor.

Bu festival önümüzdeki yıllarda tüm yaz sezonu yılın tamamına yayılacak şekilde etkinliklere dönüştürülmesini arzu etmekteyiz. Kemer sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda kültür merkezi olma özelliğine de sahip.

Bu nedenle de Kemer’in özelliğini festival ile ortaya koymak önemli olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede Phaselis Festivali'ne dünyanın ve ülkemizin her yerinden merakla ilgiyle gelmek isteyeceği duyguya sahip olacaktır” diye konuştu.

Servisler kaldırılacak

Festival için Antalya'dan ve Kemer'den servisler kaldırılacak.

Festivalin ulusal bir hal almaya başladığını belirten KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, “Dünyada bilinen isimler festivale geliyor. İnşallah gelecek yıllarda daha kapsamlı programlar göreceğiz.

Herkesi ortak noktada buluşturmayı düşünüyoruz. Antik tiyatronun zarar görmemesi için biraz daha dışarıda yapılmasına karar verildi.

Enstrüman taşınması oldukça zor. Bunun için Kemer civarı festival alanı olarak belirlendi. Bu festival gelir kazanmaya yönelik bir festival değil. Tamamen belediyenin finanse ettiği bir festivaldir.

Konaklamadan ulaşıma kadar tamamını belediyemiz karşılamaktadır” diye konuştu.

Müzik Direktörü Adil Özpınar, iddialı bir müzik festivali hazırladıklarını, gelen davetlilerin büyük bir memnuniyetle festivalden ayrılacağını belirtti. 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto