O fotoğraf artık yenilendi!

26.02.2020 16:36

Antalya'nın klasikleşmiş saat kulesi fotoğrafı tarihe karışıyor, son bir yıldır yapılan çalışma sonucunda işte bu fotoğraf karesi arama motorlarında yer alacak.

O fotoğraf artık yenilendi!

Son 25 yıldır arama motorlarında Antalya yazıldığında Antalya’yı anlatan ve yıllar önce yıkılan Vakıf İş Hanı üzerinden çekilmiş fotoğraf artık tarihe karışıyor. Kültür Bakanlığı Fotoğraf Sanatçısı Muhammet Dönmezer’in tam 1 yıldır büyük uğraşlar vererek yürüttüğü “Antalya’nın Sakinleri Fotoğraf” sergisi içinde yer alan tarihi dokular ziyaretçileri büyülüyor. Tarihi doku olarak günümüze kadar gelen yapıları kapsayan muhteşem  karede adı geçen tüm eserler yer almakta.

Tam 1 yıldır süren çalışma

“813 yıldır Evimiz Akdeniz’ sloganı ile “Antalya’nın tarihi sakinleri’ fotoğraf sergisi Cam Piramit yanı Antalya Kültür Merkezinde sergileniyor. Kültür Bakanlığı Fotoğraf Sanatçısı Muhammet Dönmezer’in 1 yıldır büyük uğraşlar vererek yürüttüğü çalışma büyük beğeni topladı. Muhammet Dönmezer’in çalışmaları arasında tam 25 yıl önce daha önce yıkılan Vakıf İşhanı üzerinden çekilmiş ve sosyal medya da, arama motorlarında kullanılan o fotoğraf  yerini yeni açı ve bakış açısıyla çekilmiş fotoğrafa yerini bırakıyor

Yeni açı ile tüm eserler tek karede

Dönmezer’in bu çok özel yeni açı ve tüm eskiye dair şehrin merkezinde yer alan ‘Tarihe sessiz bir şekilde tanıklık eden” yapıları içine alan fotoğraf karesi ziyaretçileri büyüledi. Çok yakın zamanda arama motarlarında Antalya denildiğinde artık bu yeni fotoğraf karesi önümüze gelecek. Yapılacak çalışma ve paylaşımlar ile arama motarlarına yüklenecek fotoğraf sonrası eski fotoğraf karesi tarihe karışacak.

Selçuklu, Osmanlı ve Roma dönemi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yakından takip ettiği ve önem verdiği projeyi bizzat ziyaret etti , açılışını gerçekleştirdi. Sanatçı Muhammet Dönmezer’in çalışmalarına daima destek verdiklerini ve hazırlıkların tam 1 yıl önce başlatıldığını hatırlattı. Vali Münir Karaloğlu “Tarihin Sessiz Tanıkları” adının verildiği fotoğraf sergisinde ise Antalya’nın tanıtım yüzü olmuş olan eski vakıf iş hanı üzerinden çekilen fotoğrafın artık yenilenmiş olduğunu yeni fotoğraf karesinin ise çok şeyler anlattığını belirtti. Karaloğlu sözü edilen fotoğraf karesi çinde Selçuklu, Osmanlı ve Roma döneminin de içinde yer alan eserlerin bulunuyor olmasının çok özel bir ustalık istediğini bunu da Muhammet Dönmezer’in ortaya çıkarttığını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür

Fotoğraf sanatçısı Muhammet Dönmezer, “Günlerce bu açının daha güzel olabilmesi için ışık ve gölgelerin istediğim şekilde olması için tam 24 gün bekledim. Hergün aynı yere gelip, saatlerce bu anı bekledim. Sözü edilen eserleri bir arada çekmenin heyecanını oldukça yüksek yaşadım. Sergilenen fotoğraflar arasında en çok dikkat çeken ve ziyaretçilerin fotoğrafın önünde uzun zaman geçirdiği bu kare inanıyorum ki uzun bir zamandır beklenen bir kare oldu. Çalışmalarımda emeği geçen herkese teşekkür eder, Valimiz sayın Münir Karaloğlu’na ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto