Havaların soğumasıyla sokak hayvanları için zor günler başladı.Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla da birlikte vatandaşlar kendilerini evlerine kapatınca sokak hayvanları bu soğuk kış günlerinde hem yiyecek bulmak hem de vücut ısılarını korumakta zorlanıyor. Peki sokak hayvanları için bu soğuk kış günlerinde neler yapılabiliriz? Bizim için küçük, onlar için büyük olan birkaç adıma birlikte bakalım…

“ARACINIZI ÇALIŞTIRMADAN BUNU YAPIN”

Evinizden çıktıktan sonra aracınızı çalıştırmadan önce tekerlekte ya da motorda bir kedi olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Özellikle kedilerin sıcak yer aradığında ilk gittikleri yerlerden biri arabaların altı veya motorlarıdır.

“BARINABİLECEKLERİ YER OLUŞTURUN”

Soğuktan korunmak için yer aradığına şahit olduğunuz minik dostlarımız için evinizin ya da bahçenizin önüne onlara sığınabilecekleri alanlar oluşturabilirsiniz.

“BİR KAP SU VERİN”

Yol kenarında sıklıkla su kaplarına şahit olabiliyoruz. O kapların sahibi minik canlılar. Siz de sokağınızda hayvanlar için su kabı bulundurabilir ya da o kaplar boş ise içine su koyabilirsiniz.

“CAM KENARLARINA EKMEK BIRAKIN”

Su kaplarının yanı sıra sokağa, evininizin önüne ya da cam kenarlarınıza bırakacağınız ekmek kırıntıları da onların yaşamlarını sürdürmeleri için sadece küçük bir öneri.

“BARINAKLARI ZİYARET EDİN”

Pandemi günlerinde kalabalık ortamlardan sağlığımız için uzak kalmamız gerekiyorken çoğumuz ne yazık ki yine sokaklara akın ediyoruz. Oysa size en yakın hayvan barınağına giderek sokak hayvanlarını sevindirebilirsiniz. Barınakları ziyaret ettiğinizde hem hayvanlar sahipsiz kalmaz hem de çocuklarımıza hayvan sevgisi kazandırmada önemli bir adım olur. Böylelikle de toplumuzda hayvana yönelik şiddet olaylarının yerine hayvan sevgisiyle dolu, onlara dokunabilen ve sevebilen bir nesil yetiştirme imkanı doğar.

Saydığımız bu adımları sadece kış aylarında değil tüm yıl boyunca uygulayabilirsiniz.