Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu! Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'ndaki İzmir mitingi öncesi vatandaşlar meydanda toplandı. Miting öncesi İzmir'de mitingin yapılacağı alanda toplanan vatandaşların görüntüleri de gelirken o görüntüler dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşması öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da vatandaşlara seslendi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'nda konuştu. Konuşmasında Millet İttifakı'na tepki gösteren Erdoğan, "Bizzat kendilerinin 'kumar masası' dedikleri masa rulet masası çıktı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biliyorsunuz son birkaç gündür doktorlarımızın tavsiyesi üzerine şehir programlarıma katılamamıştım. Fakat bugün Ankara'dan canlı bağlantıyla iştirak ettiğimiz programlar oldu ama öğle üzerine İstanbul'da Teknofest'te gençlerimizle buluşarak yeniden programlarımıza geri döndük. İstanbul Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık, muhteşem bir katılım ve heyecan vardı. Çünkü gençlik kiminle nerede nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyor. Ardından soluğu İzmir'de aldık. Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik, terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Soruyorum; Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardından Bay Bay Kemal neler görüştü? İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu ya? Öyleyse bu seçim 14 Mayıs Bay Bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Hazır mıyız? Durmak yok, yola devam mı? İzmir kararını vermiş, gereğini yapacağına inanıyorum.

"BAY BAY KEMAL, SEN İZMİR'İ ÇÖPTEN, ÇUKURDAN KURTAMADIN"

Zira konuşuyor, sürekli bir şeyler söylüyor. Diyor ki İzmir daha iyisine layık. Doğru, peki İzmir'in büyükşehir belediyesi sende. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor? Öyle değil mi? Peki, İzmir'e AK Parti iktidarının getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu ya... Biz İstanbul'dan İzmir'e kaç saatte geliyorduk? 7,5 saatte. Şimdi 3 saat 15 dakika. Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? Bay Bay Kemal sen neredeydin ya? Biz yaptık, biz. Ne varsa yaptık, hala yapıyoruz, yapacağız. Biz ne gerekirse yaptık Bay Bay Kemal, sen İzmir'i çöpten, çukurdan kurtaramadın. Aziz milletimizin desteğine güvenerek hep mücadele ettik, hep çalıştık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin hanesine asırlara bedel demokrasi ve kalkınma kazanımlarını işte bu sayede kazandırdık.

"TCG ANADOLU, ALSANCAK LİMANI'NA GELİYOR"

TCG Anadolu Alsancak Limanı'na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin, son haftayı buraya ayırdık, finali burada yapalım dedik. Ben karşımda bu muhteşem katılımı görünce Türkiye Yüzyılı'na büyük bir güvenle bakıyorum. Her dönem olduğu gibi bugün de karşımıza birileri çıktı. Eski Türkiye hayaleti, 9'lu masa olarak arz-ı endam eyledi. Belediye başkanları var mı 92lu masada, PKK'nın uzantısı var mı? Düşünün bu masadan ne çıkar. Bay Bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanı yardımcılığı hediye etti. Zannediyor ki onları yanına almak suretiyle işi bitireceğim. Bu millet sana yürü Kemal demeyecek. Ben size inanıyorum. Çünkü bu masa öyle bir masa ki görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri büğrü ayaklar olur? Biri HDP ve onun üzerinden PKK'ya sözler verildiğini söylüyor, öteki inkar ediyor. Benim İzmir'li kardeşlerim bu Kandile evet der mi ya? En güzel cevabı 14 Mayıs'ta sandıkta verecek. Öyleyse durmuyoruz, çalışıyoruz. Bunları da sandığa gömüyoruz.

"BAY BAY KEMAL, BIKTIK SENİN ŞU YALANLARINDAN"

Biri tefecilerden 300 milyar dolar buldum, hemen getireceğim diyor. Ya Bay Bay Kemal, bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan al getir, sen getirdin de biz niye getirdin mi dedik. Eğer vereceksen Merkez Bankasına ver, diğer bankalara vereceksen diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Çünkü bunlar esrar eroin kaçakçısı. Yok böyle bir şey, hayatı yalan. Öteki bu para ancak 10 yılda gelir diyor, biri tüm teröristleri cezaevinden çıkaracağım diyor, biri savunma sanayi projelerin askıya alacağım diyor, öteki başka terane mırıldanıyor. Biri ne diyor LGBT'nin başımızın üstünde yeri var diyor, öteki ben bunlarla nasıl bir araya gelirim diyor.

"BÖYLESİNE ÇARPUK ÇURPUK AYAKLI BİR MASA OLUR MU?"

Bu milletin aile kurumu sağlamdır. Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Dimdik adam gibi adam... Ailelerimiz bizim böyle. Her biri ayrı telden çalıyor. Bizzat kendilerinin kumar masası dedikleri masa, rulet masası çıktı, ha bire dönüyor, nerede duracağı belli değil. Böylesine çarpık çurpuk ayaklı bir masa olur mu? Buradan, İzmir'den tam da onların anlayacağı dilden soruyorum. Siz ne ayaksınız ya? Ama milletimizin 14 Mayıs'ta bunlara ne ayak olduklarını hatırlatacak.

"BİZ 21 YILDIR BU ÜLKEDE SADECE ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPTIK"

Milletimiz 15 gün sonra sandıkta bunların her birine sandıkta mesajını oyuyla verecek. İzmir'den öyle bir ses verin ki Ege'nin öteki ucuna kadar duymayan kalmasın. İzmir, 14 Mayıs'ta masanın karışan ayaklarına kimin kim olduğunu gösteriyor muyuz? Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? Türkiye Yüzyılı'nın inşası için bismillah diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun. Sizler şahitsiniz biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Kimsenin hakkının çiğnenmesine, özgürlüğünün sınırlanmasına izin vermedik. Tam tersi bu ülkede köken ve mezhep siyaseti yüzünden yaşananların tekerrür etmemesi için nice sessiz devrimi hayata geçirdik. Artık o eski Türkiye geride kaldı. Bunlar ömürleri boyunca bu ülkeye yaptıkları tek bir hayırlı hizmetleri olmayan çapsızların son çırpınışlarıdır. İş yalan söylemeye, iftira atmaya gelince bunların üstüne yok. Verdikleri sözlerden yerine getirdikleri var mı? İzmir'de bunlar tarafından başlatılıp da bitirilen kentsel dönüşüm projesi var mı? Biz deprem konutlarını söz verdiğimiz sürede yapıp teslim ettik mi? Riskli yapı olarak belirlediğimiz bölümlerin kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik mi? Deprem tehdidi altındaki şehirlerden olan İzmir'in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan da biziz, bunlardan bir şey olmaz. Şehirde hayatı kolaylaştıran yatırımları yine biz yaptık mı? Diğer sorunları çözmek de inşallah bize nasip olacak.

"BUNLAR YAPMAK İÇİN DEĞİL, KANDIRMAK İÇİN SÖZ VERİYOR"

Asıl sorumlular sadece gelirler, konuşurlar, gülüşürler ve sonra şehri sıkıntılarıyla baş başa bırakıp giderler, bunlar yapmak için değil kandırmak için söz veriyor. Eksiklerimiz vardır ama söyleyip de yapmadığımız yok. Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir. Aralarında FETÖ'nün adayı var, PKK'nın adayı var, bir tek sizlerin adayı yok. Benim tanıdığım İzmir, kendini hiçe sayan bu kibir masası sandıkta darmadağın eder. Bu masayı sandığa gömer. İzmir'in dağlarında açan çiçekleri, babalarının malı sanarak sağa sola peşkeş çekenlere verilecek en iyi cevap, İzmir'in sandıkta geleceğine sahip çıktığını göstermesidir. 14 Mayıs her türlü farklılığın ötesinde ülkesinin ve milletinin geleceğini düşünenlerin Türkiye Yüzyılı etrafında toplandığı bir seçim olacaktır. Kazanımların yarıda kalmasını isteyenlerin iradesini sandığa yansıttığı bir seçim olacaktır. Gazi Mustafa Kemal'in bir asır önce İzmir'den işaret ettiği kalkınma atılımını hedefine ulaştıran bir seçim olacaktır. Yerli ve milli duruşun zaferinin seçimi olacaktır. Biz bu duruşun temsilcisi olarak 14 Mayıs'ta desteğinize talibiz. Cudi'de, Gabar'da bu teröristleri gömdük mü? Terörden ülkemizi temizledik mi? Allah'ın izniyle daha da temizleyeceğiz. Bay Bay Kemal ne diyor, Selo'yu cezaevinden çıkaracakmış. 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu mu? Şimdi nerede, Edirne Cezaevi'nde. Gelince bunları çıkaracağız diyor. Hatta bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. O zaman 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. İzmir, 14 Mayıs'ta bizimle misin? Maşallah. İzmir'e de bu yakışır. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık dedim. Ülkemizin tamamını geçmişte eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduk. İzmir'e 223 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 11 bin 415 adet yeni derslik inşa ettik. İzmir her alanda olduğu gibi sağlıkta da çağ atlayacak. Buca Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni kasım ayında hizmete açtık. 4 bin 789 konutun yapımına devam ediyoruz. Depremde evi yıkılan vatandaşlarımızın hepsini yeni yuvalarına kavuşturduk. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz