Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, (Bayburt hariç) Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sakarya, Bilecik, Antalya, Çankırı ve Kayseri çevreleri ile Muğla'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Meteorolojik verilere göre Afyonkarahisar’da hava sıcaklıkları yarından itibaren 20 derecenin altına düşecek. Yapılan son tahminlere göre kentte yarından itibaren gündüz sıcaklıkların 20 derecenin geceleri ise 10 derecenin altında seyretmesi bekleniyor. Ayrıca yapılan değerlendirmelerde parçalı bulutlu bir havanın hakim olmasının tahmin edildiği kentte yağış ise beklenmiyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van’ın kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, “Van’ın kuzey ilçelerinde (Erciş, Muradiye ve Çaldıran) yarın (perşembe) sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar bölgesel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı bulutlu 20
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 20
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı 21
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 21
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17
  • Diyarbakır: Parçalı bulutlu 29
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 20 Ekim Perşembe günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlandı. Meteoroloji, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon illeri için renk kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; 20.10.2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini azaltarak gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de Cuma günü havanın soğumasıyla 1400-1500 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. MGM tarafından yayımlanan 5 günlük rapor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.