MEB duyurdu: EYT'li öğretmenlere yeni düzenleme!

05.04.2023 20:24

Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumlarıyla ilgili yeni kararlar aldı. Resmi yazı tüm illere gönderildi. Son alınan karara göre Emeklilikte Yaşa Takılan öğretmenler için, emekli oldukları okulla yeniden sözleşme imzalamaları halinde mevzuatta yer alan "en az 1 yıllık sözleşme süresi" koşulu aranmayacak.

MEB duyurdu: EYT'li öğretmenlere yeni düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), EYT düzenlemesi ile emekli olup tekrar aynı okulda çalışacak özel okul öğretmenleri ile imzalanacak sözleşmelerde "En az 1 yıllık süre" şartı aranmadan yeniden göreve başlatılabilmelerine yönelik düzenleme yaptı.

RESMİ YAZI TÜM İLLERE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nca özel öğretim kurumlarının bazı iş ve işleyişleri ile personele yönelik kararların yer aldığı resmi yazı illere gönderildi.

Yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan süreç nedeniyle özel öğretim kurumları ile ilgili personelin ve kurumlarda öğrenim görmekte olan öğrenci ve kursiyerlerin mağduriyet yaşamaması için bazı kararlar alındığı anlatıldı.

Buna göre ilgili yönetmelikte bursluluk sınavlarını, yılın ocak, şubat ve mart aylarında yapamamış özel öğretim kurumları, valilikten izin almak kaydıyla 2022-2023 ders yılı içinde istedikleri tarihte bu sınavları yapabilecek.

DEPREM BÖLGELERİ

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde birden fazla aynı türde kurumu bulunan ve kurum binalarının bir veya birkaçının sağlam ve dayanıklı olmadığı tespit edilen kurucuların, gerekli koşulları sağlayarak sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendirdikleri aynı türdeki diğer kurumlarının binasında 2023-2024 öğretim yılı sonuna kadar eğitim faaliyetlerine devam edebilmesine imkan sağlandı.

Aynı bölgede kurum binasının sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendiremeyen kurucunun farklı bir kurucuya ait sağlam ve dayanıklı olduğu belgelendirilen aynı türdeki başka kurum binasında da aynı süreye kadar eğitim yapabilmesi mümkün olacak.

EYT'Lİ ÖĞRETMENLERE YENİ DÜZENLEME

Bakanlık, EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmak üzere görevden ayrılıp tekrar aynı iş yerinde göreve başlayacak personele yönelik de düzenleme yaptı.

Bu kapsamda, emeklilik müracaat dilekçesinde hem işten ayrılış hem de işe başlama talebi bulunan özel okul öğretmenlerinin müracaatlarında, sözleşme hariç yeni belge talep edilmeyecek. Bu durumda olan öğretmenlerin emekli oldukları okulla yeniden sözleşme imzalamaları halinde mevzuatta yer alan "en az 1 yıllık sözleşme süresi" koşulu aranmayacak.

Bakanlık, bu durumdaki personelin bu sözleşmeyi imzalayarak görevden ayrılışını takip eden ilk iş günü yeniden göreve başlatılabilmelerine yönelik düzenleme de yaptı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Yumurtanın tadı kaçtı! Fiyatı bir yılda ikiye katlandı

Yumurtanın tadı kaçtı Fiyatı bir yılda..

Yumurtanın tadı kaçtı! Fiyatı bir yılda ikiye katlandı
Antalya'da hava durumu! 23.09.2023

Antalya'da hava durumu! 23.09.2023

Antalya'da hava durumu! 23.09.2023
Bakanlık açıkladı! Yabancı turist sayısında rekor

Bakanlık açıkladı Yabancı turist sayıs..

Bakanlık açıkladı! Yabancı turist sayısında rekor
Antalyalılar dikkat! Zeybek için için son çağrı

Antalyalılar dikkat Zeybek için için s..

Antalyalılar dikkat! Zeybek için için son çağrı
İçlerinde avukatlar da var! Antalya'nın da içinde bulunduğu 4 ilde operasyon!

İçlerinde avukatlar da var! Antalya'nı..

İçlerinde avukatlar da var! Antalya'nın da içinde bulunduğu 4 ilde operasyon!
Antalya'nın da içinde bulunduğu 9 ilde DEAŞ operasyonu! 7 tutuklama

Antalya'nın da içinde bulunduğu 9 ilde..

Antalya'nın da içinde bulunduğu 9 ilde DEAŞ operasyonu! 7 tutuklama