Manavgatlılardan insanlık dersi

07.12.2019 23:17

Manavgat’ta eşi cezaevine giren bir kadın ile 3 küçük kızının yaşadıkları sefalet ve eşyasız, perişan haldeki evleri, Manavgatlı yardımseverlerin seferber olmasıyla bir gün içinde adeta cennete dönüştü.

Manavgatlılardan insanlık dersi

Manavgatlı hayırseverler, 6 yaşında, 4 yaşında ve 4 aylık 3 minik kızı ile yaşam mücadelesi veren bir anneye uzattıkları yardım eliyle Türkiye’ye insanlık dersi verdiler. 

Eşyasız ve soğuk evde açlıkla mücadele 

T.B isimli anne ile 3 minik kızının yaşadığı dram, Manavgatlı gazeteci Nalan Akpınaroğlu’nun olayı sosyal medya hesabından duyurarak aileye yardım çağrısıyla başladı.

T.B’nin eşi cezaevine girince aile maddi imkansızlıklar nedeniyle kirasını ödeyemedikleri evlerinde büyük bir sefalet yaşamaya başlamışlardı. Anne T.B, en büyüğü 6 yaşındaki üç minik kızıyla birlikte, eşyasız evde, yerde yatıyor, soğuk ve açlıkla mücadele ediyordu.

Manavgatlı gazeteci Akpınaroğlu,sosyal medyadan yaptığı çağrıda şu mesajı paylaştı: 

“6 yaşında, 4 yaşında ve 4 aylık 3 minik kızı ile yaşam mücadelesi veren, yere serdiği bir battaniyenin üzerinde uyumak zorunda kalan genç bir kadın için ev eşyasına (buzdolabı, çamaşır makinesi, gardolap, halı, televizyon, yatak, çocuk yatakları), erzak, her türlü temizlik deterjanı, çocuk bezi, her türlü mutfak eşyası, tencere, tava, çatal, kaşık, rende, süzgü, kepçe, bıçak, bardak, çay bardağı, çaydanlık, cezve, az kullanılmış kız çocuğu kıyafetleri (kız çocuklarının da giyebileceği erkek çocuğu kıyafeti de olur, örneğin, kazak, tişört) ve oyuncaklara ihtiyaç vardır.

Odun sobası ve odun da lazım. Çok az bir odun temin ettim.

Bir ayı bile çıkartmaz.

Yardımcı olmak isteyen bana ulaşabilir mi lütfen: 0532 326 78 08”

Birbirlerine sarılarak ısınıyorlardı

Nalan Akpınaroğlu’nun paylaştığı fotoğrafta ise 3 çocuk ile anneleri yere serilmiş bir yorganın üzerinde birbirlerine sarılmış durumda, soğuktan korunmaya çalışıyorlardı. Bu fotoğrafı gören ve yaşanan sefaletin detaylarını okuyan sosyal medya kullanıcılarından feryatlar yükselirken,  kısa sürede aileye yardım talepleri de birbiri ardına gelmeye başlamıştı.   

Ev 24 saatte tadilattan geçip, döşendi

Gazeteci Akpınaroğlu’nun koordinasyonunda kısa sürede yardımlar yağmaya başlamış, çok sayıda hayırseverin arasında yer alan Manavgatlı otelci bir aile ise en büyük desteği vermişti.

Otelci aile bizzat anne ile kızlarının yanına gidip evin ihtiyaçlarını belirledi ve ertesi gün hemen harekete geçildi.

Otelden gelen temizlik personeli, evi kısa sürede temizleyerek pırıl pırıl yapmış, badana ve boya işleri yapılmış, gönderdikleri teknik personel de elektrik ve su tesisatı ile gün ısıyı tamir etmişti.

Çağırılan vidanjörle atık su giderleri çalışır hale getirildi, yine otelci ailenin gönderdiği televizyon ve uydu cihazının montajı yapıldı, satın aldıkları çamaşır makinesi ve ocaklı fırın, ev eşyaları ile mutfak gereçleri de getirilerek boyanan ve temizlenen eve yerleştirildi. Otelden yiyecek ve pasta da gelen yardımlar arasındaydı. 

Otelci ailenin büyük desteği

Bu arada yardım yağmaya devam ediyordu. Odun sobası ve yakacak ile buzdolabını da iki yardımsever temin ederek eve göndermişlerdi.

3 minik kız kardeşe bolca kıyafet, mama ve erzak da gönderilmiş, nakit yardım yapanlar da olmuştu. Gazeteci Akpınaroğlu, çevre illerden de yardım eli uzatmak isteyenler olduğunu ancak malzemeleri koyacak yerleri olmadığını duyurdu.

Karınlarını doyurup, kiralarını ödeyebilseler 

Bir gün önce bomboş evde sefaletle mücadele eden anne ile minik kızları, Nalan Akpınaroğlu’nun önderliğindeki Manavgatlılarca 24 saat içinde adeta cennetten bir köşeye yerleştirilmişlerdi.

Anne T.B. ile 3 küçük kızı kendilerine yardım eli uzatan hayırseverlere çok teşekkür ederken, gazeteci Akpınaroğlu’na da yürek dolusu sevgilerini iletiyorlardı.

Şimdi ise yaşamlarını sürdürebilecekleri kadar, küçük de olsa bir gelire ihtiyaçları kalmıştı. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto