Döşemealtı Halk Eğiim Merkezi Ahşap Yakma ve Kabak Süsleme Çalışmaları, Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

15 kursiyerin çalışmalarından oluşan iki yüzü aşkın birbirinden farklı çalışmalar büyük ilgi gördü.

El sanatları eğitmeni İlkay Aydil, “Toplam 1 yıl içerisinde ki çalışmalar kursiyerlerimizin çalışmalarından oluşan bir sergi. Kursiyerlerimiz bu branşı çok sevdi. İlk zamanda ki öğrenme aşamalarını çok çabuk atlattı.

Kursiyelerimiz arasında ustalık seviyesine ulaşanların da olduğunu söylemek isterim” dedi.

Sergilenen eserlerin satışlarının da gerçekleştiğini, böylelikle kursiyerlerin gelir kaynağı oluşturduğunu belirten İlkay Aydil, “Eserlerin oluşturulmasında ham maddeyi daha önceden kursiyerlerimiz satın almaktaydı.

Üretimi arttırıp çalışmaların temposu yükselince özellikle kabak süsleme çalışması için kendileri Kabak ekmeye başladı. Bu tempo ve performans kursiyerlerimiz tarafından ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmaları gerek evlerinde gerekse yeni iş alanları yaratarak sürdürmeyi hedeflemektedirler” dedi.

Aydil,özellikle kabak süsleme ve ahşap yakma sanatını şimdiye kadar erkeklerin yaptığının bilindiğini ancak sergiyi gezip ve ilgilenen sanatseverlerin bu çalışmaların tamamını kadınların yaptığını öğrenince daha da ilgi gösterdiklerini belirtti.

Öte yandan sergide unutulmuş el sanatlarından oluşan ahşap üzerine yakma resim çalışmaları da sergileniyor.