Koronavirüsü nedeniyle iç turizm önem kazanıyor

12.03.2020 23:40

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı  İbrahim Gökdemir Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları çerçevesinde Ankara da gerçekleştirilen dev buluşma da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gökdemir, “Dünyayı tehdit eden ‘Koranavirüsü’ nedeniyle  iç turizmin daha bir önem kazandığını görmekteyiz. " dedi.

Koronavirüsü nedeniyle iç turizm önem kazanıyor

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı  İbrahim Gökdemir Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları çerçevesinde Ankara da gerçekleştirilen dev buluşma da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gökdemir, “Dünya yı tehdit eden ‘Korana Virüsü’nedeniyle  iç turizmin daha bir önem kazandığını görmekteyiz. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un ‘Korona Virüsü’ nedeniyle Yabancı Turistin sayısını arttırmaya çalışmaktansa bu yıl daha az yabancı turist gelmesini sağlamak en mantıklı çalışma olacak açıklamasını destekliyoruz” diye konuştu

Ankara sıradan bir şehir değildir 

Gökdemir, “Ankara sıradan bir şehir değildir. Türkiye’mizin yönetildiği bir başkenttir. Başkent olması yanında Avantajları olduğu kadar dezavantaja da sahip bir şehirdir. Dezavantajlarından en önemlisi Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerin, siyasetin, bürokrasinin genel merkezlerin gölgesinde kalması geliyor. Tüm haber bültenlerinde ‘Ankara’dan yapılan açıklamaya göre’ şeklinde ifadeler yer aldığına hepimiz şahit oluyoruz. Hiçbir haber kanalında Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili en ufak ayrıntıya rastlanmamaktadır. Ne ilginçtir ki Türkiye’nin Ankara’dan yönetiliyor olması Türkiye genelinde yaşanan her bir olayın Ankara da olduğu algısı oluşturmaktadır” dedi.

Virüs sanki Ankara’daymış algısı oluştu

Başkan Gökdemir, “Bunun en yakın örneği açıklanan Corana Virüs vakasında yaşamış bulunmaktayız Sağlık Bakanlığının Ankara dan Türkiye de ‘Korona Virüsü’nünbulunduğunu yaptığı açıklaması sanki Ankara da görülmüş gibi algılanmış ve Ankara’ya seyahat etmek isteyenlerin üzerinde büyük etki yaratmıştır. Bu etkinliğe yayılan bu haberden dolayı katılmak istemeyen gazetecilerin olduğunu da belirtmek isterim. Bu ayrıntıya girmemde ki sebebim Ankara’nın başkent olması sebebi olması nedeniyle avantajından çok dezeavantaja sahip olduğunu göstermektir. Hâlbuki Ankara Unesco Dünya Miras Listesine girebilecek tarihi ve kültürel değerlere sahip kadim bir şehirdi” diye konuştu.

Yerli turisti Ankara’ya davet ediyoruz

Başkan Gökdemir, “ 6 Medeniyete Başkentlik yapmış 11 bin yıl boyunca kesintisiz yerleşik hayatın bulunduğu Hacı Bayram Veli Hazretleri gibi büyük bir manevi değeri bulunan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerin ülkemizde yaşayan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız tarafından tanınması bilinmesi ve gezilip görülmesinin tam zamanıdır. Bu konuda da kamuoyunu bilgilendirmeyi üstlenen biz gazetecilerin büyük görevler düşmektedir. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen meslektaşlarımız ile Ankara’nın tarihi ve kültürel miraslarına dokunacağız ve tanıtımını yapmaktan büyük memnunluk duymaktayız” dedi.

Başkan Gökdemir, “Anadolu’nun kültür, tarihi ve sanatsal değerlerin hareketliliğinin arttırılması adına Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Medya Kültür ve Sanat Buluşmalarının startını verdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Kültür Turizmini 81 vilayetine yayma çalışmalarının günümüzde tüm Dünya yı tehdit eden ‘Korana Virüsü’ nedeniyle daha bir önem kazandığını görmekteyiz. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un ‘Korona Virüsü’ nedeniyle Yabancı Turistin sayısını arttırmaya çalışmaktansa bu yıl daha az yabancı turist gelmesini sağlamak en mantıklı çalışma açıklamasını Kültür Turizmine ağırlık verilerek iç turizmin hareketlenmesi için bir fırsat olarak görebiliriz .Gerçekleştirdiğimiz medya kültür sanat ve turizm buluşmalarının önemi bir kat daha artırmıştır. Buluşmalarımızı Ankara da başlatmamızın da ayrı bir önemi vardır” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto