Kimse Antalya'da balık yok demesin!

03.08.2019 20:30

Besin yetersizliği nedeniyle balık fakiri olduğu öne sürülen Antalya körfezinde teknelerle ava çıkan amatörler onlarca kiloluk balıklarla geri dönebilirken, sahilden olta atanlar evlerine genellikle eli boş dönüyor.

Kimse Antalya'da balık yok demesin!

Uygun iğne takımı, kullanılan yem ve doğru seçilmiş bir bölgede balığa çıkanlar ‘Akşamlık tayını’ Antalya sahillerinden çekerken, bu kurallara uygun olarak avlanmayanlar evlerine genellikle eli boş dönüyor.

Denizindeki besin azlığı nedeniyle balık fakiri olduğu öne sürülen Antalya açıklarında  teknelerle ava çıkan amatörlerin ise onlarca kiloluk balıklarla evlerine dönmeleri işten bile değil.

Lara bereketli bölge

Sahilden kamışla avlananlar genellikle Konyaaltı Plajı, Boğaçayı, çaltıcak, Kundu, Karpuzkaldıran, Karaoğlan Parkı, falezler, Lara ve TRT kampı civarını tercih ediyor.

Bu listede en bereketli avlak olarak Lara bölgesi göze çarpıyor. Kemer’e giderken yeni yapılan balıkçı barınaklarının bulunduğu yerden de av yapılabiliyor. Sahilden av yapanlar biraz da şansları yaver giderse, kimi zaman tek tük çipura, melanur, kefal, karagöz, grida, levrek, lokum, zargana, palamut, baraküda, sokar, mercan,  mırmır ve karakulak çekebiliyorlar. Elbette oltalara, son yıllarda artış gösteren balon balığı da takılabiliyor. 

Muhabbet edip dönüyorlar

Ancak sahilden olta atanların genellikle kendi aralarında uzun sohbetler ettikten sonra elleri genellikle boş olarak evlerine döndükleri de gelen bilgiler arasında. Genellikle Antalya’da çıkan balıklar şöyle listeleniyor:

 Kupez, mırmır, minakop, mendik, levrek, zargana, kefal, turna, kuzu balığı, balon balığı, mercan grida, mavi yengeç, sokar, karagöz, barbun, çipura, yaladerma.  

Nerede o eski avlar ?

Öte yandan Antalya körfezi açıklarında tekneyle ava çıkanlar, eğer usta bir rehbere (Kaptana) sahiplerse onlarca kiloluk balıklarla dönebiliyorlar. Bu balıklar orfoz, kılıç, akya, orkinos, gobene veya lambuka olabiliyor.

Elbette geçmiş yıllarda daha bereketli olan Antalya sahilleri günümüzde çevresel koşulların ve balık katliamlarının da etkisiyle eski güzel günlerini adeta fenerle arıyor.

Ancak özellikle sahillerden balık tutanların sayısı bu azalmaya rağmen her geçen gün artıyor. Umut dünyası diye düşünerek sahillere giden balık avı tutkunları evlerine elleri boş dahi dönseler bu sevdadan vazgeçmeyecek gibi görünüyorlar.

Avlanmanın tadına varanların bir daha bu tutkudan vazgeçmesinin zor olduğunun altını çiziyorlar. Öte yandan Adrasan, Alanya ve Batı Antalya ilçelerinde de bereketli balık avlarının yapıldığı biliniyor. 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto