Kemer Sanat Platformu Uğur Mumcu’yu andı 

05.11.2019 13:12

Antalya'nın Kemer ilçesinde birçok sanatsal faaliyetler gerçekleştiren Kemer Sanat Platformu 47. Programı'nda Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’nun hayatını ele aldı. Erendiz Garden Otel'de gerçekleştirilen programda Uğur Mumcu’nun Köy Enstitüleri'ne hitaben 1984 yılında yaptığı konuşma sinevizyon ile katılımcılara izlettirildi.

Kemer Sanat Platformu Uğur Mumcu’yu andı 

Antalya'nın Kemer ilçesinde sanatsal faaliyetlerde başarılı çalışmalar yürüten Kemer Sanat Platformu 47. Programında Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcunun hayatını ele aldı.

Erendiz Garden Otel de gerçekleştirilen programda Sanat Platformu üyeleri Uğur Mumcu’nun hayatını şiirler ve skeçler ile anlattı. Programı Mustafa Kemal Teke sundu. 

Türküler hep birlikte söylendi

Programda bir kaza sonucu batan Türk denizaltısının ardından Uğur Mumcunun yazdığı “Teğmenim” adlı şiiri İlkay Özkan okudu.

Türkülerin okunduğu gecede gitarı ile İbrahim Hayatioğlu, Bağlama ile Erhan Kocamanoğlu’nun çaldığı 'Ah bir ataş ver' eseri ile renk kattı.

Uğur Mumcu’nun yirmili yaşlarda yazdığı ‘Türk Sosyalizmi’ başlıklı köşe yazısını Işık Yücel davetlilere okudu.

Işık Yücel 141 ve 142. maddelerini büyük bir cesaretle kamuoyuna aktaran Uğur Mumcu'nun bu duruşu ve ifadeleri ile ülke genelinde büyük bir ortak sesliliğin yükseldiğini hatırlattı. 

Patnos, Sakıncalı Piyade’den sonra tanındı

Uğur Mumcu’nun ‘Sakıncalı Piyade’ eserini yazmasıyla birlikte sürgün gönderildiği Patnos ilçesinin bu eser ile tanındığını anlatan Şahin Gümrü Patnos ile ilgili anılarını davetlilere anlattı.

Sakıncalı Piyade adlı eserini küçük bir tiyatro oyununu programa Hüseyin Poyraz uyarladı.

Kemer Sanat Platformu üyeleri oynadı. Programda ayrıca Sevil Önen, Gülizar Yiğiter, Zehra Poyraz, Ümran Yıldırım, Nesrin Bilal, Resul Yücel, Şahin Gümrü, Saliha Teke, Uğur Mumcu’nun hayatındaki önemli gelişmelerin yer aldığı sonuçları davetlilere okudu.

Öte yandan son olarak Osman Nuri Yıldırım ise Uğur Mumcu'nun öldürülmesi ve ölümünden sonraki süreci davetlilere anlattı.

Program Yiğidim Aslanım adlı türkünün söylenmesi ile sona erdi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto