Karikatürlerle Süleyman Demirel Sergisi Dokuma Park’ta açıldı 

21.08.2019 17:18

Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Süleyman Demirel’in çeşitli yayın organlarında yayınlanan karikatürleri Dokumapark Sergi Salonu'nda ziyarete açıldı.

Karikatürlerle Süleyman Demirel Sergisi Dokuma Park’ta açıldı 

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaşarken kendi müzesi için seçtiği çok özel karikatürler Kepez Belediyesi Dokumapark alanında ziyarete açıldı.

Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kaymakamı Hamdulah Suphi Özgödek, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, aile bireylerinden Nihal Demirel Atasagun, Ispartalılar Derneği Başkanı Deniz Akgün, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez muhtarları, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve sanat severler katıldı.

Eserler yenilenecek

Süleyman Demirel’in çok özel karikatür sergisi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde 1 yıl boyunca sergilenecek.

Yıl içerisinde karikatür sergisindeki eserler değişerek sanatseverlere sunulacak.

Demirel’in ayrıca şapkası, plastik eserler de sergilenecek.

Sergide 52 eser yer alıyor. 1976-1991 yılları arasında Süleyman Demirel’in Müzesi'nde özel olarak sergilenen karikatürler ziyaretçilere sunuluyor. 

Müthiş hiciv ve mizah

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü açılışta yaptığı konuşmada, “En eskisi 1976 en yenisi 1991 yıllarına ait Cumhurbaşkanımızın karikatür sergisini şehrimizi ziyarete gelen yerli yabancı turistlerin ve Antalyalıların hizmetine sunmuş olduk.

Bu bizim için mutluluk verici bir olay. Demokratik ortamlarda iktidarların hicvedilmesi, eleştirilmesive iktidarların çok farklı yönleriyle mizaha konu edilmesi olağan bir gelenektir.

Eskiler çok naif insanlardı. Onlar birbirlerini eleştirirken zeka unsuru hiciv davranışları sergilemeye çok özen gösterirdi” dedi.

Kişilik haklarına saldırı yok

Tütüncü, “Demokratik kültür içerisinde nasıl bir eleştiri yapılması gerektiğini onlar bizlere göstermişlerdir.

Sevgi dilini merkeze alarak ironiyi en önemli bir unsur olarak nasıl bir yol olacağını bizlere göstermişlerdir.  O karikatürler çizlirken kişilik haklarına saldırı yok. Birbirlerine rencide edici unsurlar yok.

Bir devlet yönetimi mantığını sanatın en saf haliyle anlatılan karikatürler aslında siyasetin mizahla nasıl düzeltilebileceğini anlatmıştır. Karikatür sergisinde bizlere çok farklı şekilde ışık tutacağına inanıyorum. Herkes karikatürst olamaz.

Çizimlerde kareograf fikirle beslenmediği sürece çağlara ve dönemlere ışık tutacak bir karikatür olamaz. Sayfalara sığamayacak birçok anlatıyı barındıran çok özel karikatürler sergilenmekte.

Demirelli yıllara ışık tutan bir sergi hazırladık.

Bu yolculuğumuzda tüm gönül dostlarımıza, gece gündüz emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto