İyi İlişkinin Şifreleri

01.01.1970 00:00

İyi bir ilişki, içten bir gülüş ve merhaba ile başlar. Gülüş kalbin, merhaba da zihnin mesajıdır. İkisinin birlikte olması, bunların tek tek…

İyi bir ilişki, içten bir gülüş ve merhaba ile başlar. Gülüş kalbin, merhaba da zihnin mesajıdır. İkisinin birlikte olması, bunların tek tek olmasından çok daha fazla anlam ve taşır, güçlü etki yapar.

Hepimiz bir şekilde yaşamışızdır, asansörde, merdivenlerde, koridorda ya da sokakta… Biriyle karşılaşırız; tam gülümseyip merhaba diyeceğiz, başını başka yerlere çevirir ve harfler boğazımızda, gülümseme dudaklarımızda takılıp kalır. O kişi çoğunlukla bunun farkında bile olmayabilir, kim bilir o sırada kafasından neler geçiriyordur? Kendisi orada, ancak aklı başka yerlerde.                    

Nedenini o anlatmadan bilebilir miyiz? Elbette hayır! Ancak çoğunlukla durumla ilgili yorum yaparız ki bu bizim düşüncemizdir. İçimizdekini yansıtırız. Sonra da bu yoruma % 100 gerçekmiş gibi inanırız. Yorum çoğunlukla olumlu mudur? Yoksa olumsuz mu  Benimle ilgisi yok  “Onun bir düşüncesi vardır” demek başka bir etki yapar bizde; yüz vermedi, yüzüme bile bakmadı, havasından geçilmiyor, sevimsiz, kendini beğenmiş vb. olumsuz cümleler kullanmak başka…

O kişi farkında bile değildir, ancak biz hikayeyi yazdık, oynadık ve sonlandırdık. Sonuç ne mi olur? Gerçeği bilmeden “Onunla ilgili yorum yaptığımızda” kendi duygusal modumuzu düşürürüz. Farkında bile olmadan yaparız ve biraz sonra biz bir başka insanla karşılaştığımızda, büyük bir olasılıkla az önce yaşadığımız duyguyu karşıya yansıtırız. Burada roller değişmiştir, bu kez suçlanan ve yargılanan biz oluruz.

İlişkinin enerjisi vardır ve bu enerji bedenden bedene, zihinden zihine aktarılır ve yaşamımıza dokunan herkesin enerjisiyle bir parça alış-veriş yaparak ortalama ilişki frekansımız oluşur.  Ortalama diyorum, çünkü hepimiz insanız veduygusal enerji frekansımız sürekli değişkenlik gösterir.

Bireyin yaşama bakış açısı, odağında ne olduğu, düşünceleri, duyguları, inançları, yaşadığı deneyimler, gelenek-görenek ve çevre faktörlerinin kabul ve öğretileri hepsi birlikte harmanlanarak bireysel “ilişkinin anlamı” belirlenir.             

İlişkinin anlamı soyut olup,bilinçaltında şifrelenmiştir. Bunlarla bağlantılı bireysel beklentiler ise davranışlarla yansır, bu da somut kısmını oluşturur.

En uzun ilişki, kendimizle olan ilişkimizdir.                                                          

“İyi ilişkinin şifreleri”  bireyin kendindedir ve bunun çözümü bilinçlenerek bilinçaltıyla uyumu yakalamaktan geçer.

Bize düşen bilincimizi devreye sokarak doğru soruları sormak ve bilinçaltı hazinemizin derinliklerinde yer alan  “iyi” dediğimiz şifrelere ulaşmak ve bunları uygulamaya koyarak deneyimlemek…                                                                              

Ya da bugünkü bilinç düzeyimizle fark ettiğimiz, kayıtlarımızda bulamadığımı   iyi ilişkinin şifrelerini yeniden oluşturmak.

Bilinçli seçimlerinizle, iyi ilişkiler…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto