ITB BERLİN FUARI İZLENİMLERİM...

10.03.2016 11:00

ITB Berlin, bu yıl 50’inci defa kapılarını araladı.  Yarım asırlık dev turizm organizasyonu özellikle bu yıl bizler adına büyük bir önem taşıyordu. …

ITB Berlin, bu yıl 50’inci defa kapılarını araladı. 

Yarım asırlık dev turizm organizasyonu özellikle bu yıl bizler adına büyük bir önem taşıyordu. 

Sektör adına yaşanan tüm olumsuzlukların ardından bir umut kapısı olarak da algılanabilecek olan Berlin fuarına sektör temsilcilerinin özellikle bu yıl daha büyük bir heyecan ve titizlik içinde hazırlandıklarının altını çizmem gerekiyor. 
Fuar binasının çevresi ve içi Antalya ağırlıklı otel ve özellikle Türk Hava Yolları’nın görselleri ile donatılmış olduğunu gördük.

Gözlemim o ki Alman turistlerin ölümüne sebep olan Sultanahmet meydanındaki patlama Almanya´da ve fuarın genel ruhunda bariz şekilde hissediliyor. 
Özellikle çocuklu ailelerin çoktan tatil planını yaptığı tercihler arasında maalesef Türkiye yok gibi!

Coğrafyamızdaki savaş, terör olayları her insanı etkilediği gibi Alman tatilcileri de

oldukça tedirgin ediyor. 
Bu olumsuzluğu sektörü temsil eden herkesin yüzünden, gözünden okumak mümkün. 
Türkiye´ye tatile gelmek isteyen özellikle Antalya diyen Almanların ise tedirgin bir bekleyiş içinde olduklarını gözlemledim. Yani kararsızların sayısı çok çok fazla!

Kararsızları etkilemek için fuara gösterdiğimiz tanıtım amaçlı ilginin mutlaka tüm Almanya´ya yayılması gerekir. Ağırlıklı açık hava ve TV reklamlarına öncelik vererek güvenli ülke algısı yaratmamız lazım. 
Sürdürülebilir sıkı bir tanıtım çalışması ile bekleyiş içinde olan Almanların yönlerinin (Tatsız bir olay daha yaşanmazsa) Türkiye’ye ve özellikle Antalya´ya döneceği kanaatindeyim. 

Berlin´de turizm fuarının en dikkat çekenleri Antalya bölgesi ve Türk Hava Yolları! 
Tabiki diğer bölgelerde çok iyi hazırlanmış. Ancak sanki Fuar Antalya´nın katıldığı bir etkinlik gibi duruyor. Özellikle turistik belediyelerin üstelik başkanlarıyla birliktikte bir çok önemli fuarda olduğu gibi Berlin´de de kendini göstermesi pozitif olarak tanıtım hanesine yazılabilir! Ayrıca Berlin´de ki fuarda Almanların gözdesi Antalya´nın bilinçli ya da değil ön plana çıkması çok isabetli olmuş. 

Rakip ülkelerde ITB’ye çok iyi hazırlanmış. Berlin´de tüm rakiplerimizle Kıran kırana bir mücadele içinde olunduğumuzun altını çizmeyi çok isterdim ancak Almanya´da durum hiçte öyle beklendiği gibi pozitif değildi. Konuştuğum herkes üzerinde hala Rusya şoku yaşanıyor. Almanya umutları da git gide azalıyor. Herkesin tedirgin ve dağınık kafaların karışık olduğunu gördüm. 

Türkiye standını dolaşırken ortalıkta cirit atan Rus televizyon kanallarının olumsuz gibi algılanabilecek konuları çektiklerine de şahitlik ettim. Herhalde Türkiye´nin olumlu reklamını yapmak için bizim standlarımızın başında değillerdi!

Kısaca Ruslar´dan sonra en büyük pazarımız Almanya´da da işler bozuk, satışlar kesat ama herşeyi görmek anlamak için biraz daha zaman lazım. İlk tren kaçmış gibi görünüyor, belki ikincisine yetişebiliriz!

Herşey bitmiş değil!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto