İşte Rus insanının soğuk suya girmesinin ilginç nedeni

25.11.2019 12:26

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle Antalyalılar mont, kapşon, ceket ve kazakları giyip, Konyaaltı sahilinde dinlenmeyi ve yürümeyi tercih ederken turizm kentinde yaşayan Ruslar ise Konyaaltı Plajı’nda hala denize girmeye devam ediyor.

İşte Rus insanının soğuk suya girmesinin ilginç nedeni

Kışın kapıya dayandığı günümüzde Konyaaltı Plajı hala konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Ancak bugünlerde dünyaca ünlü plajımızda denize girenler Ruslar, sahilde mont, palto veya kazaklarıyla oturanlar ise Türkler... Peki Ruslar kış aylarında neden buz gibi denize giriyorlar?  İşte nedeni…

Sadece soğukkanlı millet olmalarıyla ilgili değil

Halk arasında Rusların, ‘Soğukkanlı’ insanlar oldukları ve bu nedenle yaz-kış denize girdikleri inancı yaygın. Elbette Rusya’nın soğuk bir ülke olmasının bu inançta etkisi büyük olabilir. Ancak Türkiye’nin de Ağrı, Van, Sivas gibi, kışın soğuğu zirvede yaşayan çok sayıda kenti var. Türkiye’nin bu kentlerinde yaşayan insanımızın kendilerini kışın buzlu sulara atma gibi bir alışkanlığı var mı? Elbette yok. Demek ki bu alışkanlığın başka bir açıklaması olmalı.

Ortodoks inancına göre, ‘Yeniden doğuyorlar’

Ruslar, Ortadoks inancına göre dirençlerini artırmak için buzlu suya giriyor ve cesaretleriyle pes dedirtiyorlar. Kışın Rusya genelinden gelen görüntülerde genç kızlar dahi eksi 30 dereceye inen soğuk hava ve kar yağışına aldırmadan 'yeniden doğuş' inanışıyla buzlu suya giriyor. Hz. İsa'nın vaftiz edildiği gün olan Epifani'yi kutlayan Ortodokslar, bu inançları gereği buzlu suya imtihan yaşıyorlar. Ancak bu görüntüler kış günlerinin kapıya dayandığı şu günlerde bizim bile içimizi üşütüyor.

Konyaaltı’na tişörtle gelip, buz gibi sularına dalıyorlar

Elbette Rus’ların bu davranışla vücut direnci kazanmaları gerçek olabilir. Ancak biz Türkler’in böyle bir alışkanlığı ve kışın denize girmek gibi bir huyu yok. Bugünlerde Konyaaltı Plajı’nda da bu gelişmeleri ortaya koyan görüntüler yaşanıyor. Antalyalılar ve yerli turistler bir hayli serinleyen Konyaaltı Plajı’nda palto, kazak veya montlarıyla otururken kısa şortları ve tişörtleriyle sahile gelen Ruslar ise Konyaaltı Plajı’nın soğuyan sularında keyifle kulaç atıyorlar.  

Ayrıca depresyona çare olarak gösteriliyor 

Öte yandan İngiliz bilim adamları soğuk suya girmenin stres tepkisini tetiklediğini bu nedenle insan vücudunun bu tehditle baş etmek için milyonlarca yılda evrimleşmiş bir dizi fizyolojik ve hormonal reaksiyon verdiğini ortaya koydu. Soğuk suya girince kalp atışları, kan basıncı ve nefes alma oranı artıyor ve vücut, stres hormonu üretmeye başlıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto