İşte Antalya'nın yeni tavşanları!

02.07.2019 20:00

İklim değişikliği nedeniyle Akdeniz’in aldığı balık göçünde Antalya sahillerinde yaşanan  olumsuzlukların yanı sıra güzel gelişmeler de meydana geliyor.

İşte Antalya'nın yeni tavşanları!

Akdeniz’e doğru yaşanan balık göçü nedeniyle Antalya sahillerinde farklı türlerin görülmesinde artış meydana geldi.

Değişim yalnız balık türlerinde değil, tüm deniz canlılarında yaşanıyor. Kemer’de yaşayan tanınmış su altı fotoğraf sanatçısı,  cankurtaran ve dalış eğitmeni Adnan Büyük, son dönemde yaptığı dalışlarda Antalya sahillerinde görülen yeni deniz canlılarıyla karşılaştığını söyledi.

Adnan Büyük, “Antalya’ya yeni tavşan türleri gelmiş daha önce çekmemiştim. Bir tanesi sanki gülüyor. Chromodoris annulata - Goniobranchus obsoletus” şeklinde bir paylaşım yaparak bu değişimin görüntülerini paylaştı.

Göçlerin çok çeşitli etkileri var

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu da Akdeniz’deki egzotik göçlerin hem Atlas Okyanusu’ndan hem Kızıldeniz’den gerçekleştiğini söyledi.

Doç. Dr. Gökoğlu, ‘Göçlerin ekolojik, avcılık, turizm ve çevre açısından etkileri var. Ekolojik anlamda dışarıdan gelen her balık diğerlerinin besinine ortak oluyor. Güçlü ise diğerlerini itekliyor. Yeni tür baskın hale geliyor.

Doğu Akdeniz, özellikle Süveyş Kanalı aracılığıyla göçlerin en fazla yaşandığı yer. Şu ana kadar 61 türün Antalya Körfezi’nde kaydı var’ diye konuştu.

 İşte Adnan Büyük’ün objektifinden Antalya sularında ilk kez görülen deniz tavşanlarının fotoğrafları:

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto