Hem kar hem fırtına hem yağmur geliyor! Kritik saatler tek tek açıklandı

07.02.2022 14:11

Meteoroloji tek tek açıkladı. Ülkenin bazı yerlerinde fırtına bazı yerlerinde ise kar bekleniyor. Kuzey Ege'de pazartesi akşamı ve salı sabahı için fırtına uyarısı yapılırken Batı Karadeniz'de salı gününden sonrası için kar uyarısı yapıldı. İstanbul için ise uzmanlar saat vererek 20.00'den sonraya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...

Hem kar hem fırtına hem yağmur geliyor! Kritik saatler tek tek açıklandı

Meteoroloji'den ülkenin birçok bölgesi için art arda uyarılar geldi. Ege Bölgesi, Karadeniz ve İstanbul için saat verildi. Ege'nin fırtına etkisi altına girmesi beklenirken Karadeniz'e kar İstanbul'a da yağmur uyarısı yapıldı. İşte dikkat edilmesi gereken saatler...

DİKKAT! İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ…

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’la ilgili son dakika saat vererek son dakika uyarısında bulundu. İstanbul’da akşam 20.00’da sağanak yağışın beklediğini belirten Prof. Dr. Şen sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul’da gündüz hava parçalı bulutlu sıcaklık 13-14 derece. Yağmur akşam saat 20:00 civarında başlar. Gece yarısından sonra saat 2.00 civarı kuvvetlenir. Yarın (Salı) akşam hafifler Çarşamba öğlen son bulur. Yarın sıcaklık 6 dereceye kadar düşer ama kar sınırına gelmez. Trakya’da Karla karışık yağmur yapar.

Bugün Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı gece Marmara'nın batısı ile Antalya'nın doğu yağış kuvvetli. Rüzgar Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde LODOS’dan kuvvetli esecek.”

EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kuzey Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra güneyi güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeyi ile öğle saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla genelinde güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

KARADENİZ İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji tarafından turuncu kategoride değerlendirilen uyarıda, 8 Şubat Salı gününden itibaren Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un iç kesimlerinde 20 santim üzerinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.
Açıklamada, yağışların 10 Şubat Perşembe sabahına kadar iç kesimlerde yoğun şekilde olacağını, kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, zamanla yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin edildiği ifade edilerek, “Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışlarının 10.02.2022 Perşembe sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakımlı yerlerde) yoğun kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi, şehirlerarası otoban, karayolları ve geçitlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarını, anlık meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı