Hakan Akan yazdı: ‘’La havle yerine el freni çekiyor"

19.11.2019 12:45

Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Derneği Başkanı Hakan Akan, köşe yazısında trafiğin ruhumuzun bir sınav yeri olduğunu söyleyerek ‘’La havle çekmek yerine el freni çekiyor vatandaş’’ dedi.

Hakan Akan yazdı: ‘’La havle yerine el freni çekiyor"

MYGazete.com yazarı Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Derneği Başkanı Hakan Akan, bu haftaki yazısında trafikte yaşanılan sorunları gündeme taşıdı.

İşte Akan'ın o yazısı: 

"Arabalardaki beysbol sopalarının ya da benzeri türevlerinin fazlalığı dikkatinizi çekiyor mu?

İnsan arabasında niçin sopa benzeri bir metre uzunluğunda demir levyeler taşıma ihtiyacı hisseder ki?

Şu anda trafiğe kayıtlı 23 milyon 132 bin araç var. Katılır mısınız bilemiyorum lakin ben bu araçları bir nevi silah olarak görüyorum.

Evet, bildiğiniz ateşli silahlar sınıfında değerlendiriyorum ve bu silahların işinin ehli insanlarda olmasından yanayım.

Peki, bu araçların yarısından fazlasında sopa ve benzeri aletler olduğunu söylesem. İnsanı ürkütecek nitelikte bir ifade değil mi?

Trafik dünyanın her yerinde problemdir ama bizim ülkemizde ihtiva etiği sıra dışı risklerle çok daha tehlikeli bir arena görüntüsü sergiliyor.

Normal zamanlarda meydana geldiğinde bir şekilde tatlıya bağlanan küçük sürtüşme ve aksaklıklar trafikte vuku bulduğu zaman kolaylıkla parlama eğilimi gösteriyor.

Önceleri sözle, el kol hareketiyle, klakson ve uzun farlarla başlayan trafik tartışmaları, dörtlü sinyal lambalarının yakılıp el freninin çekilmesi ve sürücülerin birer kabadayı edasıyla arabadan inmeleri ile nasıl neticeleneceği asla kestirilemeyen kavgalara dönüşüyor.

İnsanı tanımanın yollarından biri de trafikteki davranışları aslında."

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto