Falezlerdeki o kapının sırrı çözüldü!

27.12.2018 22:42

Konyaaltı Caddesi'nin alt kısmındaki falezlerde yer alan ve büyük merak uyandıran demir kapının hangi amaçla kullanıldığı ortaya çıktı.

Falezlerdeki o kapının sırrı çözüldü!

Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı falezlerinin alt kısmında yer alan ve bölgeden deniz yoluyla geçenlerde büyük merak uyandıran demir kapının 'Korsan Mağarası' diye adlandırılan dev bir kovuğun girişini koruduğu olduğu öğrenildi.

'Falezlerdeki demir kapının sırrı' başlığıyla MYGazete'de yayınlanan haber binlerce okuyucu tarafından tıklandı. Sosyal medyada da yayınlanan habere yüzlerce yorum yapıldı.

MYGazete Haber Merkezi'nin yaptığı araştırmada falezlerde adeta bir fenomene dönüşen demir kapının, yörede 'Korsan Mağarası' olarak adlandırılan dev bir kovuğun girişini koruduğu öğrenildi. Adeta bir doğa harikası olan kovuğun içine uzun yıllar önce yapılmış beton merdivenlerle falezlerin üst kesimine çıkılıyor. Deniz kovuğun iç kesimlerine kadar giriyor.

Kapının yaklaşık 15 yıl kadar önce tinercilerin veya alkol almak isteyenlerin mekanı olmaması için takıldığı öğrenildi. Kovuğun içindeki merdivenlerden yukarıya doğru çıkıldığında Atatürk Parkı civarında bir yere çıkıldığı, eskiden falezlerin at kesiminden balık avlamak isteyenlerin bu güzergahı kullandıkları öğrenildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto