Erbakan ve Bahçeli'de orada! Başkan Erdoğan'dan Gaziantep'te önemli açıklamalar...

31.03.2023 18:01

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan törende "Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesine gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu. Törende Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ve MHP lideri Devlet Bahçeli de konuşma yaptı.

Erbakan ve Bahçeli'de orada! Başkan Erdoğan'dan Gaziantep'te önemli açıklamalar...

Gaziantep'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimleri ile ilgili de konuşan Erdoğan, adaylık tartışmalarına dair dikkat çeken bir çıkış yaptı. 'YSK suratlarına vurdu mu?' diyen Erdoğan, 'Şimdi AYM'ye gidiyorlarmış, yolunuz açık olsun' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Yitirdiğimiz 50 bin insanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Depremin yıktığı şehirlerimizin tamamını ayağa kaldırmadan durup dinlenmeyeceğiz.

"ENKAZIN NEREDEYSE YARISINI KALDIRDIK"

Yaklaşık 1,5 ayın ardından yoğun çalışmaların tamamında önemli bir safhaya geldik. Enkazın neredeyse yarısını kaldırdık. Durmak yok, yola devam dedik. Geçici barınma alanları için eldeki tüm imkanlar kullanılıyor. Amacımız; 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim etmektir. Yeni konutları zemin+3 ve 4 katı geçmeyecek şekilde, güvenli bir tasarımda yapıyoruz.

Gaziantep'te 29741 deprem konutu ve 12607 köy evi inşa edeceğiz. Bu konutlardan 7087'sinin temelini bugün buradan atıyoruz. Kilis'te inşa edeceğimi 649 konutun temelini de yine bugün atıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Projelerimizi bilim insanlarımızın ve mühendislerimizin yanı sıra, iş insanlarının, kanaat önderlerinin ve vatandaşların görüşlerini alarak şekillendiriyoruz.

TÜRKİYE ULUSAL RİSK KALKANI MODELİ

Türkiye genelinde riskli binaların dönüşümüyle ilgili de kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı modeliyle şehirlerimizi en kısa sürede depremlere, yangınlara, heyelanlara ve diğer tüm risklere karşı dayanıklı ve huzurlu hale getirmekte kararlıyız.

"ŞAHLANIŞIN EŞİĞİNDEYİZ"

Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Desteğinize talibiz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye Yüzyılı'nın inşasına vereceğiz. Koalisyonlarla ülke bir yere gidemez.

'AYM' ÇIKIŞI

‘Erdoğan aday olamaz’ dediler. Ne oldu? YSK suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar anayasa mahkemesine gidiyoruz. Yolunuz açık olsun.

Bu makam hizmet makamıdır, Bay Bay Kemal çıkmış ulufe dağıtır gibi makam dağıtıyor. Bu iş böyle yapılmaz. Halkımız bunlara 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecek. Bunlar teröristlerle el ele yol yürüyorlar. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a gömmeye var mıyız?"

BAHÇELİ DE KONUŞMA YAPTI

Törende Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ve MHP lideri Devlet Bahçeli de konuşma yaptı. Erbakan, Gaziantep'te düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şehitkamillerin, Şahinbeylerin, şehitlerin, kahramanların diyarı Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yapılan çalışmalar ve hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Burada depremin acılarını halen yaşayan kardeşleriniz olarak sizlerle birlikteyiz. Sizler burada birinci elden aynel yakin bu acıları yaşadınız. Bizler de aynı acıyı gerçekten de yüreklerimizde Türkiye'nin dört bir tarafında 85 milyon olarak hissettik. Bir kez daha bu depremde bu felakette ahirete irtihal eden bütün vatandaşlarımıza, kardeşlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Allah onları inşallah şehitlik mertebesine kabul etsin, şehitlerle birlikte haşretsin ve geride kalan yakınlarına da onları şefaatçi eylesin. Yaralı olarak kurtulan bütün vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün depremzedelerimize Cenab-ı Allah yardım eylesin, selamete çıkarsın, yar ve yardımcınız olsun. Cenab-ı Allah ülkemize milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bununla gelmiş geçmiş olsun, inşallah duasını yapıyoruz. Burada bir sene içinde tamamlanacak olan konutların iş yerlerinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu konutların iş yerlerinin bir an evvel tamamlanması ve inşallah sizlerin de yeniden yaşama kaldığınız yerden devam etmeniz için dua ediyoruz. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza bakanımıza, devletimize minnettarız bir an evvel tamamlanıp sizlere teslim edilmesi için dua ediyoruz, temenni ediyoruz. Bir kez daha herkese teşekkür ediyorum. Toplantımız, açılışımız hayırlı olsun."

Devlet Bahçeli ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Artık Türkiye ayağa kalkıyor. Artık Türkiye asrın felaketinin acılarını unutturuyor. 14 Mayıs'ta Türkiye'de milli iradenin tecellisi için seçimler yapılacaktır. Hizmeti karalayarak bir yere vardırmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. 76 yıldan bu yana çok partili bir rejimin içindeyiz, koalisyonlarla üretildi, 25 günlük koalisyonlar görüldü, çok sayıda koalisyonlar kuruldu, kısa süre içerisinde dağıldı. Koalisyonlarla ülke yönetilemez.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi