Sağlık raporu almak için Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelen ve kendisiyle birlikte 15 engellinin daha 600’er liralık maaşlarının kesildiğini öne süren A.Ç, ‘Randevunuz gözükmüyor” denilerek kendisiyle ilgilenilmeyince olay çıkardı.

"600 lira benim ekmek param"

Yürümekte zorluk ve nefes darlığı çeken öte yandan psikiyatrik ve fiziksel rahatsızlıkları da bulunan A.Ç; “Hiçbir şey söylemeden ekmek paramızı kestiler, zaten 600 lira veriyorlardı şimdi o da yok. Biz ne yapacağız” ölelim mi?” diye bağırmaya başladı.

Azalta azalta düşürdüler

Tek gelirinin, kendilerine verilen 600 lira olduğunu söyleyen yaşlı adam, “Zaten aldığımız özürlü parasını azalta azalta buraya kadar düşürdüler. Necdet Sezer zamanında 2 bin lira alıyorduk, şimdi 600 liraya düştü, üstüne üstlük bunu da kesmişler” dedi.

Sürekli rapor isteniyor

Parayı postaneden aldığını, kendisiyle beraber 15 engellinin parasının da kesildiğini söyleyen A.Ç, “Bizden sürekli rapor istiyorlar. Zaten yürüyemiyorum, çok sayıda ilaç kullanıyorum, bir de hastane kapılarında dolaştırıyorlar. Bizim raporlarımız bilgisayarlarda var. Herkes bir yere gönderiyor. 600 lira bizim ekmek paramız, bunu niye kesiyorsunuz? Komşuların yardımlarıyla yaşıyoruz, ilaç alacak, eve dönecek param bile yok” diye yakındı.

Güvenlikçiler müdahale etti

Yaşlı adamın çığlıkları üzerine A.Ç’nin yanına gelen 2 güvenlik görevlisi, bağırmaması yönünde ikazda bulunarak kendisine yardım etmek istediklerini söylediler. Yaşlı adam ayağa kalkamadığını ve yürüyemediğini söyleyerek, evraklarını güvenlik görevlilerine teslim etti.