Emek 'Saygı'yı Hak Eder!

01.01.1970 00:00

Emek nedir? diye düşündüğümde, dilime ve yazıma dökülenler… Emek; üretebilme potansiyelidir, yaratıcılığın dışa vurumudur. Beden-zihin-ruhun ortak yapımıdır ve özünden vermektir emek. Yaşam enerjisini paylaşmaktır…

Emek nedir? diye düşündüğümde, dilime ve yazıma dökülenler…

Emek; üretebilme potansiyelidir, yaratıcılığın dışa vurumudur. Beden-zihin-ruhun ortak yapımıdır ve özünden vermektir emek. Yaşam enerjisini paylaşmaktır emek, kendinde azaldığını bilerek… Damla damla alın teridir, bazen de göz nuru, kalbi hızlı çarptırandır emek. Uykusuz gecelerde düşünmektir emek, ortada hiçbir şey yokken hayallerde yaşatmaktır emek.

Emek “üretmek için en değerli şeylerini ortaya koymaktır”, çam sakızı çoban armağanı örneği… Yaşam enerjini, düşünceni, duygunu, bilgini, becerini, zamanını.

Emektir yerin kırk kat altında, canı pahasına çıkarılan kömür, Emektir tezgahta ilmek ilmek dokunulan halı…

Değerleri üretebilmek için yapı taşıdır emek. Hepimiz biliriz, “emeksiz yemek olmaz”.

Bahçede yetiştirilen portakal, elma, muz, Tarlada üretilen pamuk, domates, karpuz…

Yediğimiz her lokma, giydiğimiz her giysi, içtiğimiz her bardak su, oturduğumuz ev, bindiğimiz araba, kısaca sahip olduğumuz ya da olmak istediğimiz her şey çok fazla “emek ürünü”.

Emek; bilgini, becerini, zamanını harmanlayıp, elinden geleni yapmaktır. Hastanede sabaha kadar nöbet tutup, umutsuza “umut” olabilmektir. Doğru haberi yetiştirebilmek için gazetecinin gösterdiği çabadır. Nöbet demişken, herkes sıcak yatağında rahat uyusun diye, canı pahasına vatanı korumaktır emek.

Öğretmenin öğrencisine bilgisini aktarmak adına öğretme çabasıdır emek. Ressamın bakış açısını yansıtan fırça dokunuşlarıdır aynı zamanda, Bestecinin yüreğinden gelen nağmelerin notalarda can bulmasıdır emek…

Emek; birikimlerini harmanlamak ve sende olanlarla yeni bir eser ortaya çıkarmaktır. Bu anlamda tüm anne-babalar birer emekçidir. Çünkü onlar bu dünyadaki en değer verdikleri şeyi, “çocuklarını yetiştirirler”. Her anne baba bilir ki çocuk yetiştirmek “emek ister”. Toplum, aile, insani değerleri çocuğa ince ince işlemenin öbür adıdır emek. Ve de emek verilen her çocuk en önemli değerimizdir, ”geleceğimizin ürünü”

Emek, bunca yaptıklarına karşı ne mi bekler?

HAK ETTİĞİ SAYGI ve DEĞER (inin bilinmesi, gösterilmesi, hissettirilmesi …)

Tüm emekçilere, değerlerinin farkındalığıyla ve en derin saygılarımla…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto