Elektronik sigara öldürüyor!

22.06.2019 13:14

Elektronik sigara hayati bir tehlike yaratıyor. İngiltere'de yaşanan bir olayda, 17 yaşındaki çocuğun yüzüne elektronik sigaranın patlaması sonucu, yüzünde ciddi hasarlar meydana geldi ve çenesi kırıldı. Uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileşmenin henüz gerçekleşmediği belirlendi. Doktorlar bu konuda ciddi uyarılarda bulundu.

Elektronik sigara öldürüyor!

Elektronik cihazlar beklenmedik bir şekilde patlayabilir, yanmalara ve ciddi yüz hasarlarına neden olabilir. Elektronik sigara da bunun en büyük örneklerinden bir tanesi. 

İngiltere’de yaşanan bir olayda 17 yaşındaki bir çocuğun yüzüne elektronik sigaranın patlaması sonucu, onu tedavi eden doktorlardan biri olan Utah Üniversitesi'ndeki pediatri cerrahı Dr. Katie Russell, “Bir vape kalemini kullanıyordu ve kullanırken yüzünde patladı“ dedi.

Elektronik sigara patlaması, kemikleri kıracak ve dişleri patlatacak kadar güçlü bir etkiye sahiptir.

Doktor Russell, çocuğun alt çenesini kırdığını, kırığı düzeltebilmek de için alt çenesine plaka yerleştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.  

İyileşinceye kadar sadece altı hafta boyunca yumuşak yiyecekler yiyebildi ve sonrasında tellerin sökülmesi için başka bir ameliyat yapması gerekti.

Russell, çocuğun yaralarından tamamen iyileşmiş olmasına rağmen hala üç veya dört dişinin eksik olduğunu söyledi.

ABD İtfaiye İdaresi'ne (USFA) göre, 2009 ve 2016 arasında, elektronik sigaraların yer aldığı 195 patlama ve yangın olayının olduğu belgelendi.

USFA, olayların 133 yaralanmayla sonuçlandığını belirtti. 

Geçtiğimiz yılda ABD’de yaşayan 38 yaşındaki Tallmadge D’Elia patlayan elektronik sigarasından kopan parçaların kafatasına saplanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto