Duyanların bile ayakları geri gidiyor! Türkiye'de girilmesi yasak olan 9 yer...

14.09.2021 10:13

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de girilmesi yasak olan bölgeler var. Bu bölgeler arasında bazıları mevcut ki duyanların bile ayaklarını geri geri götürüyor. İşte Plüton Kapısı'ndan Tarsus'taki gizemli kırmızı eve kadar, Türkiye'de girilmesi yasak olan 9 gizemli bölge.

Duyanların bile ayakları geri gidiyor! Türkiye'de girilmesi yasak olan 9 yer...

Türkiye, hem coğrafi yapısı da hem de arkeolojik zenginliği nedeniyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri arasında yer alıyor. Coğrafyanın ve arkeolojinin bu denli birleştiği bir ülke doğal olarak da askeri açıdan çok önemli üsler barındırıyor. Ancak askeri olmamasına rağmen halk tarafından çok merak edilen başka bölgeler var. İşte Tarsus'taki gizemli ev de dahil olmak üzere tüm Türkiye'nin merak ettiği, girilmesi yasak olan 9 gizemli bölge.

9. PLÜTON'UN KAPISI

Frigyalılar döneminde Hiyerapolis adı verilen antik kentte yer alan kapı, bir dönem Romalıların ölüm tanrısı Plüton'a adanmıştı. Antik tarihçi Strabon, bir keresinde burayı ziyaret edip, "İçeri giren her hayvan anında ölümle karşılaşıyor. İçeri bir kaç serçe fırlattım ve hepsi son nefesini verdi" yorumunda bulunmuştu.

1965'te keşfedilen kapı hakkındaki hikayelerin birer şehir efsanesinden fazla olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları buradaki karbondioksit yoğunluğunu ölçtüğünde, gündüz güneşin gaz dağıttığını, gece sıcaklık düşüp karbondioksit havadan daha ağır olduğunda da karbondioksitin de yere çökerek ölümcül bir göl oluşturduğunu fark ettiler.

Şafak vaktinde yerden 40 cm yükseğindeki havada karbondioksit oranı yüzde 35'i buluyor. Bu da insanları bir kaç derecede öldürmeye yetecek kadar yüksek.

8. İMRALI ADASI

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK elebaşı Öcalan bu adada bulunuyor. Bu ada, olası tehditlere karşı tam 700 komando tarafından korunuyor.Sivil gemilerin adaya 3 milden fazla yaklaşmasına izin verilmiyor.

7. KOZMİK ODA

Kozmik odalar bir ülkenin kara kutusu gibidir. Burada genellikle devletin en önemli sırları bulunur. Genel Kurmay Başkanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Kurumu'na bağlıdır. Mühürlü kozmik odaların kapısı, yüz ve parmak izi tanıyan 17 haneli şifrelerle açılıyor.

Çok sınırlı sayıda personelin girmek için yetkili olduğu odada, olası savaşlarda ülke için önemli insanların nasıl ve nerede korunacağına dair detaylar yer alıyor.

6. İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ

İncirlik Hava Üssü, Adana ili sınırları içerisinde şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İnşasına Türkiye'nin NATO üyeliğinden 1 yıl önce.1951 yılında Amerika Mühendislik Grubu tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda 1954 yılında açıldı.

İlk etapta ABD Hava Kuvvetleri'nin olağanüstü durumlarda konuşlanma ve orta ile üst düzey yoğunluktaki bombardımanlarda yer alan savaş uçaklarının bakımının yapılması ön görülüyordu. Ancak 1980'li yılların ardından üstte önemli iyileştirmeler yapıldı. ABD kaynaklarına göre bugün burada yaklaşık 2800 Amerikan askerinin bulunduğu belirtiliyor. Bu üs, NATO açısından çok önemlidir.

İncirlik Üssü'nde yer altında bulunan depolarda, yaklaşık 50 adet B61 hidrojen bombası tutuluyor.

5. KÜRECİK KALKANI

2012'de Malatya'nın Kürecik ilçesinde kurulan bu yer Amerika ve İsrail için de önemli. Radar, İsrail'in balistik füze savunması için önem arz ediyor. NATO anlaşmaları kapsamında Türkiye'ye kurulan radar Rusya ve İran'ın tepkisini çekmişti. Kürecik'teki radar nedeniyle İran topraklarının batı sınırının Tahran'a kadar olan bölümü, NATO'nun denetimine açıldı.

4. KİSECİK ÜSSÜ

Türkiye'nin NATO kapsamındaki üssüdür. Diğerlerine göre çok farklı yerde bulunuyor. Suriye sınırına sıfır olan bu üsse yaya olarak ya da araçla girmek mümkün değil. Çünkü bu üs, 1740 metre yüksekliğindeki Amanos dağlarının zirvesindedir. Çoğu zaman karlarla kaplı olan bu üste, Suriye'nin izlendiği tahmin edilmektedir.

Son dönemde terk edildiği gündemdir. Bu üs hala gizemini koruyor.

3. SAĞIR ODA

Türkiye'nin en gizemli meselelerinin konuşulduğu askeri odadır. Sağır oda, olağanüstü yöntemlerle korunuyor. Sağır odada sadece devletin başındaki kişilerin bildiği konular konuşulur. Dışarıdan dinlemek tamamen imkansızdır. Bu odayı dinlemenin tek yolu içeriye cihaz sokmak. Odanın etrafındaki duvarlar, kimyasal bir madde ile sıvanmış. Ses geçirmez perdeler de vardır. Tavanı ve duvarları karbon gazlı boyayla boyanmıştır. Maliyeti 100 bin dolardır.

2. TARSUS'TAK ESRARENGİZ KAZI

Mersin'in Tarsus ilçesinde kırmızı ev ve gizemli ev olarak bilinen evde gizli kazı çalışması yapıldı. 82 Evler Mahallesi'nde bulunan evde özel hareket polisleri gözetiminde yaklaşık 2 yıl devam eden bir çalışma yapıldı. Kırmızı evin sahipleri ise henüz ortaya çıkmazken bu yer kimsenin görmemesi için mavi branda ile kapatıldı. Google Haritalarında bile görünmemektedir.Ayrıca uzun namlulu silahlar korunan alana milletvekilleri bile sokulmamıştır. Burada korunan alanda neler bulunduğuna dair birçok teori ortaya atılmıştır. Oradan ne çıktığı bilinmiyor.

Kimileri burada Kral Dakianus'un hazinesinin bulunduğunu iddia ediyor. Onlarca altın çıktığı da iddia ediliyor.

1. BAŞKOMUTANLIK SIĞINAĞI

Savaş alanında devletin zirvesinin nükleer ve kimyasal silahlardan korunmak için özel bir sığınak bulunmaktadır. Başta Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı olmak üzere savaşı yönetecek devlet kadrosu bulunduracak sığınak, savaş yönetim merkezine dönüştürülmüştür. Bu yer her türlü nükleer füzeye dayanıklıdır. 300 kişi aynı anda günlerce burada yaşayabiliyor. Sığınak Ankara'da yerin altında inşa edildi. Sığınak, tepe görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

Nükleer, kimyasal ve biyolojik saldırı olduğu zaman özel yalıtımlı kapılar kapatılarak dış dünya ile ilişki kesiliyor. Havalandırma ise radyoaktif ile kimyasal gazların içeriye girişini önlemek için özel filtre sistemi ile çalışıyor. Havalandırma sistemi çalışmasa bile içerideki su ve hava, 3 gün boyunca 300 kişiye yetebiliyor.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor