Dünyanın en lüks otellerine sahip Kundu-Lara yolu üzerindeki kumul ve obruk ormanları arasına gece kondu tarzı yerleşen vatandaşların oluşturduğu çirkin görüntüler dünya kenti Antalya’ya hiç yakışmıyor.

Bir dönem Disney Land tarzı eğlence merkezi yapmak için turizmci Fettah Tamince’nin talip olduğu ve uzun tartışmalara sebep olan Lara yolu üzerindeki kumul çamlar arasına kurulan delme çatma barakalar, çadırlar ve ev görünümündeki bu işgale kim izin veriyor?

Lara kumul ve obruk ormanları içine yerleşen gece kondu sahiplerinin yol boyunca barakaların önlerine astıkları kıyafetlerle sergiledikleri çirkin görüntü adeta Afrika çöllerinde yaşayan bedevileri anımsatıyor. Buralara yerleşen insanların çevreye bıraktıkları pislik ve yayılan lağım kokusu ise ayrı bir rezillik.

Lara plajı üzerindeki kumul ormanların içinde bu tip baraka çadır vb kum kondudan onlarcası var.

Bu çirkinlik bölgeyi ziyaret eden ve Lara yolu üzerinden otellerine tatile giden turistlerin de merakla görüntülediği olumsuzluklar arasında yerini alıyor.

MYGazete.com’a değerlendirme yapan çevre sakinleri, ‘Antalya Büyükşehir Belediyesi dünyaca ünlü Lara sahilleri üzerine boydan boya modern çağdaş tesisler yaparak Antalya halkına kazandırdı.

Her ne hikmetse Büyükşehir Belediye Başkanı değiştikten sonra Lara plajları Kundu yolu üzerinde bulunan güzelim kum ve çam ağaçlarının olduğu bölgede onlarca insan yerleşik duruma geldi. Kimse bu duruma ses çıkarmıyor.

Biz küçük bir hata yapsak zabıta tepemizde bitiyor. Sanki Antalya sahipsiz bir kentmiş gibi buralara önüne gelen çörekleniyor. Her ağacın altında birileri var. Resmen buraya gece kondu yapar gibi kum kondu barakalar, çadırlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Ne emniyet ne zabıta bunlara dur da demiyor‘ diyerek dert yandı.

Bölge sakinleri yetkililere seslenerek, ‘Burada yatıp kalkan insanlar tuvaleti gelince nereye yapıyor acaba? Çöplerini pisliklerini nereye atıyorlar? Aralarında kanun kaçakları mı var? Suriyeli mi? Iraklı mı, göçmen mi? Yerli mi bunlar? Antalya’ya yakışmayan bu çirkin görüntüye ve hukuksuz işgale Antalya valimiz Münir Karaloğlu’nun derhal müdahale etmesini bekliyoruz’ dediler.