Dünya yaşlılar gününde unutulmadılar

01.10.2020 16:21

 Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle ülke genelinde birçok yaşlı evinde ziyaret edildi. Sağlık durumları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alınan yaşlılar mutlu bir gün geçirdi.

Dünya yaşlılar gününde unutulmadılar

Tüm dünyada yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle birçok yaşlı evlerinde ziyaret edildi.

İstanbul'da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı Tuzla’da ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret ettiler. Koronavirüs salgınında evlerine çekilen ve sosyal aktivitelerden yoksun kalan yaşlıların sorunlarını dinleyen Başkan Yazıcı, sağlık durumları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Tuzla sakinleri, evlerinde gerçekleşen ziyaret nedeniyle memnuniyetlerini dile getirirken istedikleri zaman başkanın kapısını çalıp konuşabildiklerini belirttiler.

Yaşlıları sık sık ziyaret ediyorlar

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yaşlıları evinde ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Gönül Elleri Çarşı Yaşlılar Komisyonunun Kent Gönüllüleri 365 gün yaşlılarla ilgilendiğini ifade ederek şunları söyledi;  "Bugün Yaşlılar Günü’ne binaen bu ziyaretlerimizi gerçekleştirip yaşlılarımızın dualarını alıyoruz. Biz bir yıl boyunca hep böyle onların gönüllerini yapmaya, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bazen kendi akranlarıyla beraber vakit geçirmelerini sağlamak gibi çok insani olan ve belli bir yaştan sonra daha çok ihtiyaç duydukları sohbet edecek birilerini bulabilmek gibi önemli bir sosyal projeyi de sürdürüyoruz. Bizim medeniyetimiz gereği büyüklerimize hürmet etmeyi, hizmet etmeyi, onların isteklerini karşılamayı, kendi akranları ile buluşmasını da sağlamak için Yaşlılar Merkezimizi kullanıyorduk. Ama orası kapalı olduğu için şimdi biz kendilerini ziyaret ederek onların yokluklarını hissettirmemeye, yalnız hissettirmemeye çalışıyoruz. Bu hafta bütün arkadaşlarımız bütün yaşlılarımızı ziyaret ediyorlar.” dedi.

Hediye ve çiçek yüzlerini güldürdü

Adana'da da Seyhan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de, gün içerisinde yaşlıları ziyaret etti.

Sağlık ve evde bakım hizmeti veren ekiplerle birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde duygusal anlar da yaşandı.

Seyhan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü gün boyu yaş almış vatandaşları evlerinde ziyaret ederek çiçek ve hediyelerini sundu. Yaş almış bireyler kendilerini unutmadığı için Başkan Akif Kemal Akay’a teşekkür ettiler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto