Dünya harikası Antalya'da bir günde 4 mevsim yaşanıyor!

27.12.2018 10:34

Antalya bir günde 4 mevsimin yaşandığı ender şehirlerden biri. Aynı gün öğleden önce Beydağları zirvesinde yer alan Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayak yaparken, öğleden sonra 45 dakika mesafesi olan Antalya Konyaaltı sahiline inerek denize girmek mümkün. Bu nadir olan özelliğe sahip Antalya kenti için Vali Münir Karaloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Bursa'nın Uludağı varsa Antalya'nın da Saklıkent kayak merkezi var' diyerek bölgenin bu eşsiz doğal zenginliğine dikkat çekti.

Dünya harikası Antalya'da bir günde 4 mevsim yaşanıyor!

Ülkemizi esir alan kötü hava koşullarının aksine bir turizm kenti olan Antalya adeta 4 mevsimi birarada yaşıyor. Öğleden önce Beydağları üzerinde yer alan Saklıkent Kayak Merkezinde kayak yapan yerli ve yabancı misafirler öğleden sonra 45 dakika mesafedeki Antalya Konyaaltı sahiline inerek denizin keyfini çıkarıyor. Aralık ayının ortasında denize giren ve aynı gün beydağlarında kayak yapan Antalyalılar ve bölgede tatil yapan yabancı konuklar, Antalya'nın bu özelliğinin dünyanın hiç bir ülkesinde olmadığını söylüyor. 

Bir dönem Bursa Valiliği de yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Bursa'nın Uludağı varsa Antalya'nın da Saklıkent'i var' diyerek bölgenin özelliğine dikkat çekti. Vali Karaloğlu her fırsatta ekibiyle birlikte Saklıkent Kayak Merkezine çıkarak esiklerin giderilmesi için ilgili kurum amirlerine talimat veriyor. Bugün de Saklıkent kayak merkezinde ikinci defa Saklikent Koordinasyon toplantısı yapan Vali Karaloğlu daha önce verdiği talimatların yerine getirilip getirilmediğini de denetliyor.

Vali Münir Karaloğlu, Saklıkent kayak merkezinin dünya standartına uygun pist ve fiziki koşullara sahip olması için çalıştıklarını, bölgenin alt yapı sorunlarının giderilmesi için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Karaloğlu, Antalya'nın yazı ve kış mevsimiyle dünya harikası bir kent olduğunu, turizmi 12 aya yaymak için her türlü imkanın mevcut olduğunu, bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sabah 45 km uzaklıktaki Beydağları üzerinde uzun yıllardır faliyet gösteren Saklıkent Kayak Merkezinde kayak yapan vatandaşlar kış ortasında bile aynı gün Antalya Konyaaltı sahiline inerek denize girip güneşin tadını çıkarabiliyor. 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu her fırsatta doğa harikası Saklıkent'e çıkarak sorunları yerinde inceliyor çözümü için ilgili kurum amirlerine talimat veriyor.

Bugün de Saklıkent Kayak Merkezini ziyaret eden Karaloğlu burada sorunları yerinde inceliyor ve Saklıkent'in uluslararası standartlara uygun bir kayak merkezi olması için büyük bir çaba sarf ediyor. Vali Münir Karaloğlu bugün İkinci defa Saklıkent Koordinasyon Tooplantısı düzeliyor.

Yıllardır bu ilgiyi bekleyen Saklıkent işletmecileri ve kooperatif yetkilileri Vali Münir Karaloğlu'na bölgenin sorunlarına el attığı için teşekkür ediyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto