Döşemealtı HEM rekora koşuyor

16.01.2020 14:46

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi kursiyer rekorunu yeni yılda arttırmayı planlıyor. Eğitim merkezi müdürü Canat Duru şimdiye kadar 247 kurs açarak binlerce kişiye ulaştıklarını söyledi.

Döşemealtı HEM rekora koşuyor

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi geçtiğimiz yıl 12 bin kursiyer rekorunu bu eğitim öğretim yılında 15 bin’e çıkarmayı hedefliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canat Duru şimdiye kadar 247 kurs açarak binlerce ilçe sakinine ulaştıklarını ve bu kurslar arasında halk oyunları branşına büyük ilgi duyulduğunu söyledi.

Halk Oyunlarına büyük ilgi

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi, ilçe merkezi başta olmak üzere bir çok mahallede açtığı kurslar ile binlerce vatandaşa ulaşıyor. Tarımdan sağlığa, el emeği göz nuru çalışmalardan halkoyunlarına kadar bir çok branşta kursiyerlere tecrübeli eğitimciler aracılığı ile eğitim veriyor. Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canat Duru, özellikle Halk Oyunları branşında okullarda ve eğitim merkezinde 400’e yakın farklı yaş gruplarından öğrencilere, çeşitli yörelere ait halk oyunları eğitimi verdiklerini söyledi.

Bu yıl hedef 15 bin

Canat Duru, “Mesleki kurslarımız da büyük ilgi görmekte. Sportif kurslarımız, yetişkinlere ve çocuklarımıza yönelik kurslarımız bulunmakta. Halk Oyunları, bu kurslarımız arasında büyük ilgi görenlerden bir tanesi. Döşemealtı ilçemizdeki 13 okulumuzda açtığımız Halk Oyunları kurslarımız ile onların ayağına giderek bu hizmeti vermekteyiz. Kurslarımızın birinci yarı başvurularında 5 bin 15 kişi müracaat etti. Eylül ayına kadar bu sayının geçtiğimiz yıla ait 12 bin katılımcıyı geçerek 15 bin seviyelerine gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Çiftçilere yönelik kurslar da var

Canat Duru, “Genel Müdürlüğümüzün belirlediği oran nüfusun yüzde 15'dir. Biz döşemealtı’nda yüzde yirmilere ulaşıyoruz. Şimdi tüm mesaimizi bu oranın üzerine çıkarak 15 bin sayısına ulaşmaktır. Bizim faaliyet alanımız ve kurs çeşitliliğimiz fazla. Kurslarımızı planlıyoruz ve duyurusunu yaparak kursiyerlerimiz katılım göstermektedir. Mahallelerimizde kurs merkezlerimiz bulunmakta. Oralara gidiyoruz. Muhtarlarımız ile görüşerek kurs kategorilerimizi belirliyoruz. Yöre halkımızın yakından ilgilendiği kurslar yanında çiftçilerimize yönelik tarım ile ilgili de kurslar açmaktayız” dedi. 

Kursiyerler adeta terapi görüyor

Kursların sonunda kurs değerlendirmesi yaparak kursiyerlerimizin memnuniyetini önemseyen anlayışla hizmet verdiklerini belirten Duru, “Kursları başarıyla tamamlayanlara belge vermekteyiz. Bu belgeler ile iş taleplerinde tercih edilmektedirler. Bu belge ile çeşitli girişimcilik faaliyetlerine başlayan kursiyerlerimiz olmakta. Bu belge aynı zamanda yeni iş alanlarına adım atılmasında öncü eğitim sertifikası olmaktadır. Kurslarımız sonunda kursiyerlerimiz meslek sahibi de olmaktadır. Burası aynı zamanda sosyal terapi merkezi gibi. Çok farklı yaş grubundan insanlar kurslarımıza gelmekte. Buraya gelenler paylaşma ve dayanışmanın da en güzel örneklerini görmekte ve sunmakta. Çok güzel arkadaşlıklar yaşanmakta. Kurs dışında da insanlar buradaki dayanışmayı sergilemekte. Bu bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir” diye konuştu.

Rus ve Afgan kursiyer de var

Döşemealtı’nda yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar arasında Rus ve Afganlıların ağırlıkta olduğunu Suriyelilerin daha çok dil eğitimine geldiklerini Rus ve Afganlıların arasında halk oyunlarına dahi gelen olduğunu söyleyen Canat Duru, resim kurslarında Kazak ve Kırgızlıların ilgi gösterdiğini söyledi. Duru Halk Eğitimin faaliyetlerini en ücra yerlere ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Döşemealltı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Antrenörü ve Eğitimcisi Şenol Berber ise 18 ile 72 yaş aralığında kursiyerlerin yer aldığını bunlar arasında  8-10 yaş ve 11-14 yaş çocuk gruplarının eğitim aldığını söyledi. Şenol Berber, “Kursiyerlerimize zeybek, horon, halay ve teke yöresi oyunları eğitimi vermekteyiz. Kurslarımızda kadın ve erkek sayısı hemen hemen aynı oranda” dedi. Öte yandan HEM Müdür Yardımcısı Nermin Kırmızıuzun ise ikinci dönem kayıtlar için müracaatları aldıklarını hatırlattı. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto