Çuvaldan çıkan hazine havalimanında sergileniyor

08.11.2019 13:27

Gazeteci Halil Öncü'nün "Basında 10 Kasım" sergisi açıldı.

Çuvaldan çıkan hazine havalimanında sergileniyor

Gazeteci Halil Öncü 1940 ve 1950'li yıllarda Ulu Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli 1940'lı ve 50'li yıllarda yayınlanan orjinal gazetelerin yer aldığı "Basında 10 Kasım" sergisi açıldı.

Fraport TAV Antalya Havalimanı İç Hatlar Giden Yolcu Asma Kat bölümünde gerçekleşen sergi 08-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde açık kalacak.

Geleceğe önemli miras

Halil Öncü sergi için, daha önce de elinde bulunan 1940 ve 50 yıllarına ait 10 Kasım Gazeteleri ile ilgili sergiyi Belek ve Kemer ilçelerinde sergilediğini söyledi.

Öncü, “Orta okul yıllarında Çanakkale de evimizin karşısında  eski bir evin boşaltılması sırasında çuvallardan çıkan gazeteler bunlar. Yıllarca bunları büyük bir özenle sakladım. Ve bugünlere getirdim.

Bu benim aynı zamanda gelecek yıllara çocuklarıma ve aileme sevenlerime de bir mirastır” dedi 

Çuvaldan çıkan hazine

Öncü dönemin 10 Kasım gazetelerine ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, “Konuyla ilgili özellikle başta İstanbul olmak üzere bir çok şehir ziyaretlerim oldu ve devam ediyor.

Bulduklarımı da açacağım yeni sergilerime ilave etmeyi düşünüyorum. Öte yandan zaman zaman çok daha eski yıllara dayanan gazeteler koleksiyoncuların elinde oluyor ve bu da yüksek meblağlarda fiyatlar biçiliyor.

İmkanlarım ölçüsünde bu gazeteleri satın alabiliyorum. Ancak daha eski yıllara ait gazeteler koleksiyoncularda çok çok daha yüksek miktarlarda satışı yapılmakta. Bu konuda yaptığım çalışmalara destek vermek isteyenlere şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu 

Destek verenlere teşekkür

Öncü, “10 Kasımlar da bu sergi önem arz ediyor. O günlerde yaşanmış olanları basın yolu ile bugünlere taşımak oldukça önemli.

Bugün de bizim bu döneme ulaştırmamızda katkı koyan ve bu sergilerimizi açmamızı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bu yıl farklı bir sergi için Fraport TAV Antalya Havalimanının katkıları ile sergimizi açtık.

Tüm imkanlarını seferber eden değerli havaalanı yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.

İnanıyorum ki 1 hafta boyunca buradan gidecek olan yolcular tarihe yolculuk yaparak Atamızı anacaklar. Bu sergiyi diğer şehirlerden talep geldiği sürece gelecek yıllarda sergilemekten büyük mutluluk duyacağımı da belirtmek isterim ” dedi.

Serginin açılışını Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu,  Antalya Deniz ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, TURSAB Batı Bölgesi Başkanı Rıza Perçin, Fraport TAV Antalya Havalimanı Müdürü Bilgehan Yılmaz, TAV Müdürü Deniz Varol, 1207 Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Türk, YÖRSİAD Başkanı Semih Esen, KONYSİAD yönetim kurulu üyeleri, gerçekleştirdi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto