Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy evleri teslim töreninde açıkladı: Çiftçilere 10 yeni müjde

22.04.2023 18:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Çiftçilere 10 yeni müjde açıklayan Erdoğan, "Afet alanlarındaki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan, yem alımlarını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy evleri teslim töreninde açıkladı: Çiftçilere 10 yeni müjde

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Değerli kardeşlerim sizleri hürmetle selamlıyorum. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bu yıl ki bayramı 6 şubat depremlerin gölgesi altında geçirdik. Depremde hayatını kaybeden 50 bin aşkın vatandaşımızın için rabbimden rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun nice güzellikleriyle beraber afetle bizimle yaşıyor. Bize düşen görev binalarımızı sağlam yaparak afetlere karşı hazırlıklı olmaktır. son deprem felaketinin ardından kollarımız sıvadık. Depremin 15. gününden itibaren temellerimizi attık. 650 bin yeni yuva yapıyoruz. Bunlardan 319 bini bir yıl içinde teslim ederek şehirlerimiz ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Her şehrimizde yeni konutların yeni temel ayma konutlarını gerçekleştirdik. Şu ana kadar 105 bin konutun yapımına başladık. Bölgedeki şehirlerimizin tamamımın altyapısını da yeniliyoruz. Küçük sanayi siteleri yaparak konutla birlikte istihdamını da gözetiyoruz." açıklamasında bulundu.

"5 YILDA İSTANBUL'DA RİSKLİ BİNA BIRAKMAMAYI AMAÇLIYORUZ"

Pek çok depremde yangından vatandaşlarımız evleri ile buluşturmuştuk. İnşallah bir daha yapacağız. Van'da, İzmir'de Kütahya'da bunu yatık mı? Hadi sende yap, yapamazsın. Bunların nasibi yok. Ayrıca İstanbul'da yeni bir kentsel dönüşüm planı paylaştık. Yarısını devletin karşılayacağı bir plan sunduk. Yılda 300 bin konutu dönüştürerek 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmamayı amaçlıyoruz.

Değerli kardeşlerim Bay bay Kemal ve avenesinden bu ülkeye fayda gelmez. Ne Ankara'nın İstanbul'un başındaki belediye başkanından bir hayır gelmez. Bunlar çöp demektir, susuzluk demektir. Hep bunları yaşadık. Biz iş yapmanın peşindeyiz. Bunlarda hep yaptığı gibi kentsel dönüşüm projelerimiz takoz koyma peşinde. Ben İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman çöp vardı, susuzluk vardı. Kim vardı CHP. Biz şimdi oraları park bahçe haline getirdik. Bunlara 5 tane koyun teslim edemezsiniz. Kimsenin bizi engellemesine izin vermeden çalışmaya devam edeceğiz.

ÇİFTÇİLERE 10 YENİ MÜJDE

Depremin 75. günündeyiz. Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimiz 10 yeni müjde veriyoruz. Ahırı köy konağı ile akıllı köy evlerini milletimizin tasdiğine sunuyoruz. Bu sistemle sürü yönetim sistemi gibi yeni bir model ortaya koyuyuz. Afet alanındaki çiftçilerimize, Ziraat Bankası'ndan 0 faizli kredi desteği vereceğiz. Üçüncü olarak, afet alanı dışındaki gençlerimize ve vatandaşlarımıza ilk evim kampanyası ile akıllı köylerden ev veriyoruz. Dördüncü olarak sağlan ev almak isteyenlere destek olacağız. Kırsal dönüşüm kapsamında teşvikler vereceğiz. Bu şekilde hayvan varlığımız yükselterek verimliliği arttıracağız. Her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz. Sulama için basınçlı su ile verimliliği artıracağız. Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sera yatırımlarını arttıracağız. Azotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığı azaltacak önemli bir projeyi devreye alıyoruz. Bay bay Kemal ve onun yandaşları 'hani doğalgaz' diyor. 2 akşamdır doğalgazın nasıl yandığını Sakarya'da Karadeniz de görmedin mi. Ama bunlar bakar göz. Kırsal dönüşüm için en önemli şey kırsal dönüşümü akıllı altyapıyla gençlerimiz tekrardan bu bölgeye çekecektir.

AKILLI KÖY EVİ PROJESİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere yönelik Akıllı Köy Evi projesiyle yeni bir model ortaya koyacaklarını açıkladı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?