Çin’in Antalya planı bakın nasıl ters tepti

17.02.2020 09:07

Çin’in, ‘Antalya’yı tercih eden Rus turistleri Hainan tatil beldesine çekme planı’, Koronavirüs’ün yarattığı korku ve panik nedeniyle ertelenmekle kalmadı, Çin’e tatile gidecek Rus turistlerin Antalya’yı tercih etmesine yol açtı.

Çin’in Antalya planı bakın nasıl ters tepti

Rus Tur Operatörleri Birliği’nin verdiği bilgiye göre Çinli yetkililer, Antalya’yı tercih eden Rus turistleri hangi unsurların cezbettiğini araştırmak için Türkiye’ye bir ekip yolladı. Antalya’ya gelen Çinli yetkililer, yaptıkları araştırmada, ‘Her şey dahil’ sisteminin Rus turistler için çok önemli olduğunu tespit etti. Antalya’da bir süre her şey dahil sistemini araştıran ve ilgili maliyet hesaplarına kadar tüm bilgileri toplayan Çinli yetkililer bu sistemi Hainan tatil beldesindeki otellerde uygulamak için çalışmalara başladı.

Çin’e gideceklerdi Antalya’ya gelecekler

Hainan tatil beldesindeki otellerde her şey dahil sisteminin 2020 yaz sezonunda uygulamaya girmesi ve Çinli turizmcilerin Rusya’da büyük bir tanıtım kampanyasına başlamasının öngörüldüğü gelen bilgiler arasında. Ancak ölümcül Korona virüs nedeniyle bu operasyonun sekteye uğradığı ve Rusların virüs korkusu nedeniyle tatil için Çin’i tercih etmekten vazgeçtikleri belirtildi. Çin’i tercih edecek turistlerin 2020 yılı yaz sezonunda Antalya’ya tercih edecekleri ifade edildi. Rosturizm başkanı Zarina Doğuzova, tüm Rus tur operatörlerinin 24 Ocak'tan bu yana Çin'e turistik paket satışını durdurma talimatına uyduğunu söyledi.

Çin Rus turistleri artırmak istiyor

Sanya kentindeki Uluslararası Turizm Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Van Dong Chin, Rus turistler arasında oldukça popüler olan Çin’in Hainan tatil beldesindeki otellere olan talebi arttırmak adına Türkiye’de uygulanan ‘her şey dâhil’ sistemine geçmeyi planladıklarını açıklamıştı.

Ruslar neden Her şey dahili seçiyor?

Öte yandan Rusya Restoran ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Buharov, Rus turistlerin yabancı dil sorunu nedeniyle menüde ne yazdığını anlayamadıklarını ve açık büfede görerek yemek almayı tercih ettiklerini söylemişti. Bu nedenle Rus turistlerin her şey dahil sistemine büyük ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto