22. Dönem CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, partilisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i Facebook’tan eleştiri bombardımanına tuttu.

CHP Antalya eski Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, yaptığı eleştirilere ‘Bunları kendisine anlatsaydınız daha şık olurdu vekilim” yorumunu yapanlara da şu cevabı verdi:

“Benim yazdıklarım CHP'li olmanın gereğidir. Sn.KILIÇDAROĞLU'na bir dosya iletip şikayet mi edelim? Tam 53 konu tespit ettik, uyardık… Uyarılarımıza rağmen onarılmayan Emekçi ve Oğlu heykeli bu sıkıntılardan bir tanesi…

Kenti tanıtmak gerekiyor. Bu eksikliği kime anlatalım? Sn.Böcek'le görüşelim, tamam da, 8 aydır uyarılarımızı göz ardı eden, seçim komitesi başkanlığı görevini üstlenerek, ekibiyle birlikte kendisine olağanüstü destek veren bir Emekli Milletvekili ile görüşme ihtiyacı duymuyorsa ne yapalım?"

“Bu duyarsızlık karşısında söyleyecek söz bulamıyorum”

Facebook’tan yaptığı paylaşımda, Karaalioğlu Parkı’ndaki “Emekçi ve Oğlu” heykelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü bakımının yapılmamasını eleştiren 22. Dönem Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu, Muhittin Böcek yönetimindeki Büyükşehir Belediyesini duyarsızlıkla suçlayarak şu mesajı paylaştı:

"EMEKÇİ ve OĞLU HEYKELİNİN PERİŞAN HALİ!

EMEKÇİ ve OĞLU heykeli, CHP'li Başkan TONGUÇ döneminde yapılmış ve biz sosyal demokratların emeğe saygı ve geleceğe umutla bakmak düşüncemizi ifade eden bir sembol olmuştu (1970'ler) Sonra 12 Eylül FAŞİST CUNTASI geldi, demokrasi ve emeğe ilişkin ne varsa yıktı, emekçi heykeli de depoya hapsedildi. Yıllar sonra heykeli bugünkü yerine,KARAALİOĞLU parkına CHP'li bir Başkan AKAYDIN yerleştirdi. Heykel AKP döneminde bakımsız kaldı, kaidesindeki mermerler döküldü, üzerindeki heykeli tanıtan plaket kayboldu(!) Heykel de bu hale geldi.

SONRA NE OLDU?

Antalya'da halkın uğraşı ile BŞ.Belediyede CHP yönetimi başladı.

Muhittin BÖCEK göreve başladı..Bu heykeli bu halde görünce çok üzüldüm. Bu heykel bizim için önemli bir sembol olduğu için 4 ay önce bu fotoğrafı paylaşıp Belediyemizi göreve çağırdım.

Dün yeniden parka gittim, EMEKÇİ HEYKELİ yine perişan haldeydi...

BU DUYARSIZLIK KARŞISINDA artık diyecek söz bulamıyorum.

Heykeli yenilemek, kaidesinin bakımını yapmak, heykeli anlatan bir plaketi asmak,
çevresini düzenlemek ÇOK MU ZOR?

EMEĞE SAYGI bu mudur?"

İşte 22. Dönem CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu’nun, Başkan Böcek’e ve belediye çalışanlarına yönelik sitem dolu o eleştirileri:

  • Bu kadrolar sosyal demokrat belediye anlayışına uyum sağlayamaz...sn.BÖCEK'e zarar verir..Biz bunu görüyoruz ...SUSMAK YOK! Anlatacağız!
  • 60 yıldır içinde bulunduğum siyasette görmediğim kalmadı desem yeridir... Bunu da gördük, seçimlerde halkın önüne çıkıp oy istediğim belediye başkanlarının tavrına üzülüyorum. Ama SUSMUYORUM ve ELEŞTİRİYORUM.

  • Sn.Başkan BÖCEK belediyenin sırtındaki borçlar nedeniyle zor durumda...AKP yönetimleri Antalya'yı borca batırıp gitti. Zor şartlarda görev yaptığını biliyoruz. ANCAK, çok önemli tarihsel değeri olan bir sembol heykelin onarılması ciddi bir harcama gerektirmiyor. Peki, BŞ Belediyesinde görev yapanlar, seçtiğimiz belediye meclis üyeleri GÖRMÜYOR mu?
  • Bu konuda dilekçe de verildi..6 aydır uğraşıyoruz. Kaldı ki belediye'ye sadece Konyaaltı dan 62 kişi delege seçimleri öncesi(!) son bir haftada işe alındı. Bunlara görev verip, sokakta gezip bu aksaklıkları takip etmeleri" Daha ŞIK" olmaz mı?

  • Anlatmaya devam edeceğim..Ancak BŞ.Belediyesinde kadrolar hala "Eski"… İçerden engelleme varsa, BÖCEK çözmeli.
  • Benim yazdıklarım CHP'li olmanın gereğidir... Sn.KILIÇDAROĞLU'na bir dosya iletip şikayet mi edelim? Tam 53 konu tespit ettik...UYARDIK. Bu bir tanesi...KENTİ TANITMAK GEREKİYOR. Bu eksikliği kime anlatalım?

  • Sn.Böcek'le görüşelim, tamam da. 8 aydır uyarılarımızı gözardı eden, seçim komitesi başkanlığı görevini üstlenerek, ekibiyle birlikte kendisine olağanüstü destek veren bir E.Mvk.ile görüşme ihtiyacı duymuyorsa ne yapalım?
  • Değerli kardeşim, ne yazık ki AKP'nin TÜRGEV"e teslim ettiği 300 kişilik yurt konusunda SES YOK! Neden?
  • Türgev Yurdu konusunda benzer duyguları yaşıyorum....Ya sabır!

  • Bu umursamazlık tek değil.. Aylarca düzeltilmesi için beklediğimiz 48 konuda, bir tek gelişme yok...Hiçbiri kişisel değil...Ancak bir gelişme yok!

  • Belediye Meclis üyelerinin bir kısmı, BŞ.ye işçi aldırıp, onların oyları ile delege seçtirmeye çalışıyor..Siz biliyorsunuz.. Daha dün Gürsu'da bir işyeri park için kullansın diye 10 yıllık kapalı otobüs durağı kaldırıldı. HABERLERİ VAR MI?

  • Ben henüz oylarımızla göreve getirdiğimiz BB Belediye Bşk.ve Bel.Mec.üyesi üyelerinden umudumu kesmeyeceğim. İsrarla anlatacağım..BİZ PARTİMİZİ korumak ve halkınoylarına saygımız gereği ELEŞTİRECEĞİZ. Eleştirilerinizi
  • DÜŞMANLIK gibi algılayıp bize kızanlar olursa, gülüp geçerim.BİZ YÜZLERCE DENEYDEN GEÇTİK, bilendik..
  • Bu tür haberler beni kahrediyor... BŞ. Belediyesinde sosyal demokrat bir anlayışın yeniden varolması için, uyarılarda bulunuyoruz. Son seçimlerde Seçim Komitesi Bşk. ve CHP'nin belediyeleri kazanması için çaba gösteren bir E. Mvk.
  • olarak, halkın önünde partimi ve Bşk.nı savunmakta zorluk çekiyorum. Ancak susmayacağım..Anlatmaya ve UYARMAYA devam edeceğim...

  • CHP'ye kızamam, çünkü yaklaşık 60 yıllık partimdir… Ancak kimi uygulamalar ve özellikle Antalya'daki durum beni de üzüyor. Uyarmaya devam edeceğim… Size de uyarma görevinizi yaptığınız için saygılar sunuyorum.
  • Seçtiklerimizin hepsi için bunu söyleyemem... Ancak bir kısmı, doğru ve yetenekli kadrolar oluşturmakta başarılı olamadı.

  • Ayıp elbette... Bakımsızlık bu anıtla sınırlı değil...Nazım Hikmet Anıtı da bakımsız... Ansan bahçesi işgalde..Kız öğrenci yurdu TÜRGEV'de.. Erkek öğrenci yurdu İlim yayma cemiyetinde...Belediyede Türel'in kadroları genellikle görevde...Ya işçi alımları? CHP delege seçimleri gölgesinde!
  • 5 yıl beklenmeyecek, uyarılarımızı dikkate alacaklar ve düzeltecekler..Seçimlerde halkın önüne çıkıp, sosyal demokrat belediye sözü veren bizlerdik, belediye bürokratları değil.. Bu sözler mutlaka yerine getirilecek...
  • Ben Başkan Böcek'in kısa sürede belediyede sağlam bir yapı oluşturacağına inanıyorum ve uyarılarımı umutla yapıyorum...