Buzlanan yolda askeri araç devrildi! 2 askerimiz şehit düştü

24.01.2023 22:00

Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde devriye görevi yapılan askeri araç, buzlanma nedeniyle kayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralanan 2 asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Buzlanan yolda askeri araç devrildi! 2 askerimiz şehit düştü

Kaza, öğle saatlerinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki sınır duvarı bölgesinde meydana geldi. İran sınırındaki hudut duvarında devriye görevi yapılan, Kozlu Karakolu Gökay Taburu'na ait askeri araç, buzlanma nedeniyle kayıp uçuruma devrildi. Kazada yaralanan 2 asker, Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerler, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazelerinin, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirileceği belirtildi. Şehit askerlerin Yozgat ve Hatay nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB) yapılan açıklamada, "Iğdır'da 24 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen araç kazası sonucu kahraman silah arkadaşlarımız İstihkam Uzman Çavuş Muammer Ay ve Ulaştırma Sözleşmeli Er Ali Arslan yaralanmış, personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

SEHIT MUAMMER AY’IN (26) HATAY’DAKI AILESINE ACI HABER VERILDI. FOTOGRAF: HATAY, (DHA)

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit askerler için yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımız 24 Ocak 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

YOZGAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Iğdır'da buzlanan yolda askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Ulaştırma Sözleşmeli Er Ali Arslan’ın (27) şehadet haberi, Çekerek ilçesine bağlı Kuzgun köyündeki ailesine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan baba Osman ve anne Kadriye Arslan, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit yakınları da belediye ekiplerince kurulan çadırda aileye taziyede bulundu. Şehit Arslan'ın 1'i kız 5 kardeşinin olduğu belirtildi. Şehidin cenazesi, yarın köy mezarlığında toprağa verilecek.

BİR ŞEHİT ATEŞİ DE HATAY'A DÜŞTÜ

Iğdır'da, Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde yol araması yapılan ve 'Kobra' olarak bilinen askeri aracın buzlanma nedeniyle devrildiği kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Muammer Ay'ın (26) acı haberi, Hatay'daki ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Ay'ın Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'ndeki babaevine giden yetkililer, aileye şehadet haberini verdi. Ailenin oturduğu sokağa ve eve, Türk bayrağı asıldı. Şehit Muammer Ay'ın cenazesi, yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu!  İşte verilen ceza

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuş..

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza
Antalya'da hızını alamayıp, park halindeki servis aracına çarptı

Antalya'da hızını alamayıp, park halin..

Antalya'da hızını alamayıp, park halindeki servis aracına çarptı
Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar pe..

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi..

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!
IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti H..

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor
Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine se..

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.