Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Çandır'da bulunan 60 tonluk kantar işletmeciliği için ihale açtı. Belediye bu ihaleyi resmi internet sitesinden duyurdu.

İhale Perşembe günü saat 15.00’da Antalya büyükşehir belediyesi encümen toplantı salonunda genel sekreter Cansel Çevikol başkanlığında gerçekleşti. İhale komisyonunda Antalya Büyükşehir belediye Meclis üyesi Mesut Kocagöz de yer aldı.

Ancak ihaleye giren şahıslardan birinin Mesut Kocagöz’ün akrabası olmasından dolayı Kocagöz'ün, "Benim bu ihalede kalmam etik olmaz. Çünkü ihaleye giren şahıslarla benim akrabalığım var" diyerek ihale aşamasında odadan ayrıldığı öğrenildi.

İhaleye Mustafa Nizam, Mehmet Kocagöz ve Halil Kocagöz’ün yanında işçi olarak çalışan Kadir Cesur isimli bir şahıs katıldı. Açık arttırma usulü ile ihaleyi Mustafa Nizam isimli şahıs yıllık 105 bin TL karşılığında aldı.

İhale bittikten sonra belediye yetkilileri ihaleyi alan Mustafa Nizam haricinde herkesin encümen toplantı salonunun boşaltmasını istediler. İhaleye giren Mehmet Kocagöz amcasının oğlu olduğu öğrenilen Halil Kocagöz ve Mehmet Kocagöz’ün yanında çalışan Kadir Cesur isimli şahıs ihale odasından ayrıldı.

Kadir Girgin

Belediye yetkilileri ihale sonrası herhangi bir olay yaşanmaması için ihaleyi alan Mustafa Nizam ve arkadaşı Kadir Girgin’i biraz belediye binasında beklemeleri konusunda uyardı. Mustafa Nizam ve Kadir Girgin güvenlik odasında yaklaşık 40 dakika kadar bekletildi. Yaklaşık 40 dakika bekletilen Mustafa Nizam’a 'seni arka kapıdan çıkartacağız' dediler. Kadir Girgin’in ise büyükşehir belediyesinden bir güvenlik görevlisi eşliğinde aracını otoparktan almasını istediler.

Belediye binasının arka bölümünde otoparkta aracına doğru güvenlik görevlisi eşliğinde yürüyen Kadir Girgin’e, belediye binasının yanında bulunan bir lokantada bekleyen Mehmet Kocagöz, Halil Kocagöz ve yanlarında gelen yaklaşık 7 kişi küfür ve hakaret ederek saldırdı. Kadir Girgin’e yumruklar atarak ‘ sizi o kantara gömeceğiz’ şeklinde tehdit eden Halil Kocagöz ve Memet Kocagöz ve yanındakileri belediye güvenlik görevlileri ayırdı.

Mustafa Nizam

Belediye Güvenlik görevlilerinin bu müdahalesinden sonra eden Halil, Mehmet Kocagöz ve yanındakiler olay yerinde uzaklaştılar. Olaydan sonra belediye güvenlik görevlileri Kadir Girgin’i yeniden belediye binasının içinde emniyete aldılar.

Emniyet görevlileri çağrıldı. Polis eşliğinde Kadir Girgin Ve Mustafa Nizam karakola giderek şahıslardan şikâyetçi oldular. Kadir Girgin hastaneden darp raporu aldı. Çandır halinde ihaleye çıkan kantarın işletmecisi Mehmet Kocagöz daha önce bu ihaleyi yıllık 18 bin lira vererek işletmesini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ayrıca bir önceki dönem Ak Parti'den meclis üyeliği yapan Hasan Favzi Yılmaz ve eşini Mehmet Kocagöz darp ettiği için 6,5 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Olay sonrası mygazete.com’a açıklamalarda bulunan Kadir Girgin ve Mustafa Nizam şunları söyledi:

"İhaleyi aldıktan sonra büyükşehir belediyesi yetkilileri bizi, 'bunların saldırabilme ihtimalini dikkate alın’ diyerek uyardı. Biz yaklaşık 40 dakika bu şahısların belediye binası önünden ayrılmasını bekledik.

Biz onların gittiğini düşünerek belediyenin verdiği bir güvenlik görevlisi ile otoparka doğru giderken, haince saldırıya uğradım. Belediye güvenlik görevlileri olmasaydı çok zor durumda kalacaktım. Yetkililerin bu zorbalık karşısında gerekenleri yapmasını istiyorum."