Bu insanlar dolandırıcı mı dilenci mi?

06.02.2020 16:12

Antalya’da çok sayıda dilenci, son yıllarda adeta moda olan bir yöntemle vatandaşları hem ağlatıyor hem de parasını alıyor.

Bu insanlar dolandırıcı mı dilenci mi?

Bir çöp tenekesinin başında küflü ekmek parçalarını ufalayan ve onları yiyecekmiş gibi yapan üstü başı perişan halde birini görürseniz bilin ki son yıllarda moda olan bir dilencilik yöntemiyle karşı karşıyasınız…

Başı öne eğik ekmek ufalıyor 

Antalya’da son zamanlarda bu yöntemi kullanarak, kimi vatandaşları hem ağlatan hem de dolandıran dilencilerin çoğaldığı, hatta bu yöntemin İstanbul ve diğer büyük illerde de popüler hale geldiği belirtildi. Bu yöntemi kullanan dilenci, üzerinde perişan haldeki elbiseler ve elinde bir poşet ekmekle bir çöp konteynerinin yanına çömeliyor. Burada beraberinde getirdiği poşeti yere koyan dilenci, başını öne eğerek poşetten küflü ekmekleri çıkartarak ufalamaya başlıyor ve çevreden geçenlere bu küflü ekmekleri yiyecekmiş hissi uyandıran hareketler yapıyor. 

Duygu sömürüsünün zirvesi

Açlıktan ve fakirlikten küflü ekmek yiyen dilencinin bu durumu, yöntemi bilmeyen kimi Antalyalılar üzerinde şok etkisi yaratıyor. Kimi vatandaşlar gözyaşlarını tutamıyor ve dilenciye 20, 50 veya 100 lira gibi, sadaka için önemli sayılabilecek miktarda paralar veriyorlar. Hatta kimileri çevredeki cafe veya restoranlardan yemek satın alarak poşet içinde dilencilere veriyorlar. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, oturduğu yerde saatlerce ekmek ufalayan bu dilenciler, bu süre içerisinde hatırı sayılır bir meblağı ceplerine koyarak atarak evlerinin yolunu tutuyorlar.

"Bagajımda ne varsa verdim!"

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda da bu yöntemle dilenen kişilere para kaptıranların pişmanlıklarını dile getirdikleri görülüyor. Kimileri paranın yanı sıra aracının bagajında işe yarayacak ne varsa bu dilencilere verdiklerini belirtiyorlar. Kimileri de iki kez para kaptırmalarının ardından yine aynı manzarayla karşılaşınca olayın farkına vardıklarını anlatıyorlar. Dilenciler bu yöntemi kentin hareketli ve yaya ağırlıklı semtlerinde uyguluyorlar. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto