Bavuldan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast çıktı!

28.08.2019 14:28

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına önemli belgeler girdi. 

Bavuldan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast çıktı!

Sözcü Gazetesi'nden Asuman Aranca'nın haberine göre;

15 Temmuz gecesi darbe girişiminin merkez üssü Akıncı'da ‘Ground Activa' marka mavi renkli bir bavul bulundu. 

143. Filo 240 numaralı odadaki bavulun içinden Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı amblemli yer haritaları, Roketsan'a ait belgeler, banka dekontları, SIM kartlar, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan subay isim listeleri ile yüzlerce evrak çıktı. 

Harita ve belgeler üzerindeki belli belirsiz parmak izi tespit işlemleri, yıllar sürdü. 

Haritaların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan Marmaris Grand Yazıcı Otel ile Ankara'daki Başbakanlık ve MİT binaları, Emniyet Özel Harekat ve kuvvet komutanlarının konutları olduğu belirlendi.

Erdoğan’ın nerede kalacağını biliyorlardı

Ankara Emniyeti'nden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 11 Mart ve 29 Nisan tarihli yazılarda, parmak izleri tespit edilen zanlıların listesine de yer verildi. 

Yazıda, valizdeki yerleşke fotoğraflarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan Marmaris Grand Yazıcı Otel'e ait olduğu kaydedildi. 

Bu harita ve fotoğraflarda tespit edilen 48 parmak izinin 15 Temmuz sonrası tutuklanan FETÖ sanığı subay ve sivillere ait olduğu tespit edildi.

Haritaların nasıl elde edildiği de Harita Genel Komutanlığı bilgi işlem veri sistemi üzerinden sorgulanarak, hangi kullanıcı tarafından indirildiği belirlenecek.

Emniyetin kriminal raporunda, “Activa marka valiz ve içerisinden etrafa saçılmış olduğunu değerlendirdiğimiz yüksek öneme haiz belgelerin içerik ve kapsamına dair kuvvetli şüphe derecesindeki kıymetlendirmemize göre, valizi beraberinde taşıyan grubun Genelkurmay Başkanlığı'nda, Akıncı'da ve Marmaris'te eylem gerçekleştiren gruplarla irtibatlı oldukları değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Bu gelişme ile birlikte darbecilerin 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris Grand Yazıcı Otel'de kalacağını bildikleri ve günler öncesinden haritalar üzerinden plan yapıp eyleme hazırlandıkları ortaya çıktı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto