Başkan Erdoğan Temmuz ayını işaret etti! Emekli maaşlarına zam sinyali

04.05.2023 18:59

14 Mayıs seçimlerine 10 gün kala miting programlarına hız veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da vatandaşlara seslendi. Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Temmuz ayında inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız" diye konuştu.

Başkan Erdoğan Temmuz ayını işaret etti! Emekli maaşlarına zam sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 14 Mayıs seçimlerine 10 gün kalırken, Giresun'da valilik yanında düzenlenen mitingde konuştu. Asgari ücret ve emekli maaşları için zam sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız" diyerek Temmuz ayını işaret etti. Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde Karadeniz gazının vanasını kapatıp, petrol kuyularına beton dökeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletim bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

-Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti. İnanıyorum bugün de Kandil'in şakşakçılarına ve FETÖ'nün haşhaşilerine dar edecek. Biliyorum sizler ne patates ne soğana liderinizi telsim etmezsiniz. Giresun bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratacaktır.

"KARADENİZ GAZININ VANASINI KAPATIRLAR, GABAR'DA BULDUĞUMUZ PETROL KUYULARIMIZIN ÜZERİNE BETON DÖKERLER"

-14 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sizler en az bir komşunuzu, eşinizi ve dostunuzu sandığa götürmeniz lazım. Aksi taktirde teröristler gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur. FETÖ'cü hainler yeniden gelip çocuklarınızı ellerinizden alır. Emperyalistler gelir yeniden bağımlı yaparlar. Karadeniz gazının vanasını kapatırlar, Gabar'da bulduğumuz petrol kuyularımızın üzerine beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar.

-Selo var ya Selo. Diyarbakır'daki Kürt kardeşlerimizi sokaklara döktü, arabalarla üzerinden geçtiler. Bay bay Kemal çıkaracağız onu diyor. Ne suçu var? diyor. 51 kardeşimizi öldürdüler, daha ne yapacaklar ya. Kandil'den selam geliyor bay bay Kemal'e. Şimdi Van'a gideceğim, orada da bunları işleyeceğim. Kürt kardeşlerimiz bunlara inanıp yanlış yola girmesinler.

"ENFLASYON HER AY DÜŞÜYOR"

-Elbette ülkede her şey güllük gülistanlık değil. 20 yıl öncesini hatırlıyorum ama şu sahil yolu var mıydı? Samsun'dan çık Hopa'ya kadar böyle bir yol yoktu. Şu anda burada 12 tane tüneller, geçitler var. Bütün o dağların yeşilliklerini bile izleyebiliyorsun. Bunları AK Parti'yle yaşamadık mı. Yaparsa AK Parti yapar. Eksikler de önümüzdeki dönemde aşılacaktır. Yine biz aşarız bunu.

TEMMUZ AYINDA MAAŞLARA ZAM

-Enflasyon her ay düşüyor. Görüyorsunuz yüzde 43'e düştü. Her ay azala azala böyle devam edecek. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarına yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte alım gücünü artırdık. Temmuz ayında inşallah yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

-Bana diyorlar ki 'Ya sen bay bay Kemal'le niye bnu kadar uğraşıyorsun?' Ya adam yalan söylüyor nasıl uğraşmayayım. Geçen buraya uğramış, yalan söylemiş yine. Davos'ta IMF ile bir görüşme yapıyoruz. IMF başındaki zat diyor ki 'siyasi kararlara müdahil oluyorsun' Ben de dedim ki 'Bak başkan! Siz alacağınızı tahsil ediyor musunuz? Sen alacağını alacaksın ama Türkiye'yi ben yönetirim sen karışamazsın' dedim. 2013'e kadar borcumuzu ödedik ve ilişkimizi kestik.

-Şimdi bunlar akıl veriyor IMF'den borç alın diye. Asla dedik. Biz bize yeteriz. Yettik mi yettik. Bizim derdimiz işte bunların temsilcisi olduğu zihniyetle. Ne diyor terör örgütü temsilcileri 'Yüz yıllık kazanımlarını değiştireceğiz'. Onlarla beraber yürüyor işte bay bay Kemal. Biz LGBT'ye karşıyız. CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci. Cumhur İttifakı olarak biz karşıyız. Bizim için ailemiz kutsaldır. Bize Allah yeter, bize milletimizin sevgisi desteği, yeter. Ne yapsalar boş.

ERDOĞAN ORDU'DA KONUŞTU: TALİMATI VEREN KİM? KANDİL

Giresun'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Biz Ordu ile birlikte Türkiye Yüzyılı yolunda ilerlerken birileri de Türkiye'nin kuyusunun kazmanın peşinde. Talimatı veren kim? Kandil. Bu Selo kim? Diyarbakır'da 51 Kürt vatandaşımızın ölümüne yol açan kişi, terörist. Söylesene Bay Bay Kemal, HDP ile ne görüştün?

Kamudan ihraç edilen PKK'lıları geri alacaklarmış. Van'da ne dediler, dişe diş, kana kan, intikam dediler. Bölücülerin nasıl ortaya döküldüklerini görüyorsunuz. Bay Bay Kemal'den almışlar sözü, molotofları hazırlamaya başlamışlar. Yurt dışındaki elemanlarınızın geri dönmesini sağlayacağız diyorlar. Ülkenin tüm kaynaklarını tekrardan size açacağız diyorlar. Ülke içi ve dışındaki FETÖ'cülerin heyecanını görüyor musunuz?

"SEVİNMEK YERİNE KARALAR BAĞLIYORLAR"

Nasılsa yalan, istediğin rakamı ver. Onlarca dolar değerinde petrol, doğal gaz buluyoruz sevinmek yerine karalar bağlıyorlar. Biz bunları cebimize koyup götürmeyeceğiz.

Şu kalan 10 günde Ordu'nun gençlerini muhakkak sandığa götürmelisiniz. İşi sağlama almalısınız. Türkiye'nin enerji bağımsızlığını elde etmesinden kim rahatsız olur? Türkiye'nin her alanda güçlü bir altyapıya sahip olmasından kim rahatsız olur? Terörü yenen, darbeyi püskürten, ekonomisini ayakta tutan Türkiye'den kim rahatsız olur? Biz biliyoruz, bunlardan kimin rahatsız olacağını.

21 yıllık iktidarımızda bizim önümüzü kesemedikleri için renkten renge girenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu sefer ki seçimde bir garip masayla çıktılar. Güya milliyetçi olduğunu söyleyen ama Kandil'den söylenenlere kulağını tıkayan kişiyi masadan kalkmaya çalıştı. Oturduktan sonra o günden beri bir oraya bir buraya yalpalamaya devam ediyor.

"BİZ AİLEYE LEKE SÜRDÜRMEYİZ"

Cumhur İttifakı'nda LGBT'ci olmaz. CHP, İYİ Parti, HDP, LGBT'ci diğerlerini saymıyorum bile onlar da LGBT'ci. Biz aileye leke sürdürmeyiz. Bizden gidenlerinin ne olduğunu biliyorsunuz. Seçimden sonra göreceğiz onlara ne düşecek? Bunca eziyete gerek yok, Bay Bay Kemal'e oy vermek kimseye vacip kılınmış bir görev değildir.

Milletimizle birlikte bize dikilen deli gömleğini yırtıp attık. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla ülkemizin kayıplarını telafi ettik. CHP, çöp, çukur, susuzluk ve çamurdur. İstanbul'u bunlardan biz kurtardık. Biz birileri gibi aklımıza geleni söylemeyiz ama söylersek de yaparız. Biz Türkiye Yüzyılı ile devlet ve milletimizi zenginleştirmenin planlarını yapıyoruz."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem! Uyku apnesi testini geçemeyen trafiğe çıkamayacak

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem..

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem! Uyku apnesi testini geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Antalya'da 3 gündür aranan genç derede ölü bulundu

Antalyada 3 gündür aranan genç derede ..

Antalya'da 3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal