Azeri doktor görevine ara verip gönüllü asker oldu

05.10.2020 17:10

Akdeniz Üniversitesi’nin başarılı cerrahlarından Azeri kökenli Amil Hüseynov, görevine ara vererek gönüllü asker oldu ve Azerbaycan’daki savaşa katıldı. Amil Hüseynov’un bu kahramanlık öyküsü sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Azeri doktor görevine ara verip gönüllü asker oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde genel cerrah olarak görev yapan Azerbaycanlı Amil Hüseynov Dağlık Karabağ’daki Ermeni saldırıları ve yaşanan savaş nedeniyle başarıyla sürdürdüğü mesleğine ara vererek vatanında gönüllü asker oldu.

Antalyalı gazeteci yolcu etti

AÜ’nün çok başarılı cerrahlarından biri olduğu belirtilen Amil Hüseynov’un imzasını attığı bu kahramanlık destanını sosyal medya hesabından ilk olarak Antalyalı gazeteci Erdal Orhan duyurdu. Orhan yaptığı paylaşımda, Hüseynov’u havalimanından kendisinin yolcu ettiğini belirterek, “Amil Hüseynov’u yürekten kutluyorum. Çünkü o vatanındaki savaş için bir çırpıda soluğu Bakü’de aldı ve gönüllü asker oldu” diye yazdı.

Gazeteci Orhan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin başarılı Genel Cerrahı Azerbaycanlı Dr. Amil Hüseynov'u yürekten kutluyorum. Çünkü o vatanındaki savaş için bir çırpıda soluğu Bakü’de aldı ve gönüllü asker oldu. Şu anda cephede sahra hastanesinde kendi vatandaşlarının yarasına derman oluyor. Bu nedenle ülkemde yan gelip yatan Suriyeliyi, Iraklı savaş kaçkınlarını nefretle kınıyorum. Dün Antalya Havalimanı'nından Bakü’ye yolcu ettiğim kardeşim Dr. Amil Hüseynov, Gazan mübarek ola zaferle dönersin inşallah.

Çırpınırdı Karadeniz

Bakıp Türk'ün bayrağına

Ah ölmeden bir görseydim

Düşebilsem toprağına.

Ayrı düştüm dost elinden

Yıllar var ki çarpar sinem

Vefalı Türk geldi yine dee

Selam Türk'ün bayrağına.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto