AYRICALIKLI KENT ANTALYA'YA DUYARLI BAKIŞ

22.05.2017 11:00

Antalya turizmin başkenti, Antalya ülkemizin dışa açılan aydınlık penceresi, Antalya ülkemizin misafir odası, Antalya turizm başta olmak üzere tarım ve son yıllarda…

Antalya turizmin başkenti,

Antalya ülkemizin dışa açılan aydınlık penceresi,

Antalya ülkemizin misafir odası,

Antalya turizm başta olmak üzere tarım ve son yıllarda da sanayi üretiminde ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayan döviz darphanesi…

Antalya çok özel bir şehir…

Yıllardır hep yazdık, ülkeyi yönetenlere söyledik durduk Antalya’nın özel bir statü ile yönetilmesi gerektiğini.

Antalya’yı yönetenler, Antalya’da yaşayan herkes Antalya’da yaşadığını Antalya’yı yönetiyor olduğunu fark etmeli. Antalya’yı ilgilendiren bir karar alırken de bir değil 5 defa düşünmeli.

Çünkü Antalya özel bir şehir, Antalya’ya özel davranmak, hassas olmak lazım.

Herkesin gözü kulağı, tüm dikkati Antalya’da.

Antalya’da işler yolundaysa tüm Türkiye’nin işi yolunda demektir.

Tarımı, sanayiyi, inşaatı saymıyorum; Sadece turizm sektörü ülkemizde üretilen onlarca ürünü tüketiyor. Turizm kötü olunca gıdadan tekstile bir çok sektör etkileniyor.

Antalya’ya ülkemizin cari açığına en büyük döviz katkısını sağlayan gerçekten kıymetli bir şehirdir.

Antalya sadece turizmde değil örtü altı ve üstü tarım ürünlerinin de başkentidir.  Antalya son yıllarda sanayi üretiminde de iddialı iller arasına girmeyi başardı. Antalya kolay hava, deniz ve kara ulaşımı nedeniyle dünya ile bağlantısı olan nadir illerimizdendir.

Antalya ile ilgili aldığınız her karar sadece kendi içimizde değil, tüm dünyada gündem olur. Ülkeler arasında yaşanan krizlerde bile Antalya önemli bir koz ’dur.   İşte Rusya krizinde yaşadık. Avrupa’da yaşıyoruz. İlk tehdit Antalya’ya uçuşları durdururuz oluyor.

Neden?

Antalya sıradan bir şehir değil ki! Ülkemizin kasasına her yıl sadece turizmden 10 milyar dolar para koymaktadır. Antalya gerçekten özel bir şehirdir. Antalya’yı 77 milletten 10 milyonun üzerinde insan tatil için tercih etmektedir.

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 3 şehrinden biri olmak Antalya’nın ayrıcalıklı bir kent olduğunu göstermiyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Antalya Emniyet Müdürlüğünün yayınladığı bir genelge kızılca kıyametleri kopardı. Bir çok fırsatçıya da malzeme oldu. Vay efendim Antalya’dan referandum da hayır çıktığı için alkolü yasaklamış, yok Antalya cezalandırılmış, yok Antalya’da alkol yasaklanarak turizme darbe vurulmuş. İçerik ile başlıklar, yorumlar çok farklı olduğu için fırsatçı kelimesini kullandım.

Peki alınan bu karar haber miydi? Elbette haberdi.

Kenti yöneten bu kızılca kıyametin kopmasına sebep genelgenin altına imza atanlar öyle bir zamanlama yaptı ki, adeta fırsatçılara malzeme verdi. Eğer bu genelge Ocak, Şubat gibi yayınlansaydı bu kadar gündem olacak mıydı?  

Referandum da HAYIR çıkıyor, daha ay bitmeden üstelik var olan bir yasadan faydalanarak hem de bir çok dünya ülkesi metropol şehirlerde uygulanan bir yasa kızılca kıyametleri koparıyor.

Antalya ayrıcalıklı ve özel bir şehirdir.

Bu kenti yöneteneler, medya, esnaf, sivili toplum örgütleri, aklınıza kim geliyorsa Antalya’da görev yaptığının ayrıcalıklı bir kentte yaşadığının bilinci ve farkında olmalıdır.

Antalya’da görev yapmanın ve bu kentte yaşamanın bir bedeli vardır. Bir belediye başkanın aldığı bir karar Antalya’ya hayatta verebilir, yokta edebilir. Geçmişte bunun iyi veya kötü örneklerini gördük.

Koza TV’de yaptığımız bir programda turizmci Recep Yavuz, ‘alkol genelgesini bizim abarttığımız kadar dış medya abartmadı, bizim kendi kendimize verdiğimiz zararı başkasının vermesi imkansız’ dedi.

Tabi ki bu da ayrı bir yazı konusu.

Turizmci, tarımcı, sanayici inanın zor günler yaşıyor. Daha ağır krizleri, yükü kaldıracak durumda değil. Bıçak kemiğe dayanmış durumda.

Herkes işini iyi yapmalı, titiz ve dikkatli olmalıdır.

Hancı ve yolcular senkronize olmalı. Bindiğimiz dalı kesmeden içinde bulunduğumuz kötü gidişten süratle kurtulmalıyız.

Bana göre 2016’da en çok etkilenen iki ana sektör turizm ve tarım da umutlar yeniden yeşermeye başlamıştır.

Yeter ki bilinçli olalım, herkes üzerine düşen sorumluluğun farkında olsun. 

Geride kalan 4 aya baktığımız da gerek turizm gerekse tarım da gelen rakamlar fena değil.

Daha aydınlık günlerde görüşmek üzere

Esen kalın

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto