Akdeniz Üniversitesi’nden emekli orman mühendisi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, sosyal medya hesabından çocukluğunda garsonluk yaptığı kahvehanenin fotoğrafını paylaşınca yorum yağmuruna tutuldu.

Antalya’nın tanınmış simalarından olan ve entelektüel kişiliğiyle tanınan Prof. Tuncay Neyişçi, kent sorunlarına duyarlılığı ve STK’lara verdiği destekle de biliniyor.

Elinde boş çay bardağıyla

Sosyal medya hesabını da aktif bir şekilde kullanan Prof. Neyişçi, bugünlerde emekliliğinin tadını çıkartıyor. Çıktığı bir seyahatten fotoğraf paylaşan Prof. Neyişçi, bir köy kahvesinin önünde, elinde boş bir çay bardağıyla görülüyor.

Ayakta duran Neyişçi’nin yanında 2 kişi daha görülürken, ünlü profesör bu paylaşımına, “10-15 yaşlarımda her yaz İzmir’den trenle gittiğimiz Atalarımın köyü Ayrancıda (Karaman) garsonluk da yaptığım kahvehanenin önünde Amcaoğlum Neşet ve Mustafa kardeşimle. Kahvehane aynı, ben de öyle...” şeklinde bir not düştü.

‘Hocam bir çay gönder!’

Neyişçi’nin bu fotoğrafı ve anısı yüzlerce beğeni alırken, takipçilerinden çok sayıda yorum da atıldı.

Bir arkadaşı fotoğrafa, “Eskiden garsonluk çıraklık simit satıcılığı yapmadan okuyan çocuklar pek makbul tutulmazdı. Çocukların okurken küçük yaşta hayatı öğrenmeleri istenirdi” diye yorum yaparken bir diğeri de, “Hocam bi' çay, demli olsun!” yorumunu yazdı.