Antalya'nın Gözü ile İngiltere'ye rakip olduk

18.07.2019 17:06

Antalya’daki Aktur Lunapark, İngiltere’deki dünyaca ünlü London Eye (Londra’nın gözü) adlı dönme dolabın bir benzerini Antalya’ya kurdu. Antalya Eye (Antalya’nın Gözü) adıyla anılan dönme dolap, yüksekliği sayesinde Antalya’yı bir uçtan bir uca seyir imkanı veriyor.

Antalya'nın Gözü ile İngiltere'ye rakip olduk

Antalya 5 M Migros’un karşısında yer alan Aktur Lunapark, dünyaca ünlü London Eye (Londra’nın gözü) adlı dönme dolabın benzerini Antalya’ya kurdu.

İngiltere’deki benzerinin adı nedeniyle Antalya Eye (Antalya’nın Gözü) diye anılmaya başlanan dönme dolabın ışıklandırması ve kabinleri, Londra’daki adaşıyla büyük benzerlikler taşıyor.

Ünlü foto muhabiri görüntüledi

Antalya’da ikamet eden, Türkiye’nin tanınmış foto muhabirlerinden Sökmen Baykara, Aktur Lunapark’a kurulan dev dönme dolabın fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesabından, “Antalya Eye (Antalya’nın Gözü)" adıyla paylaştı. 

Türkiye’deki benzerlerinin en büyüğü olduğu belirtilen Antalya Eye adlı dönme dolap bu ay içinde açılacak.

Yüksekliği nedeniyle Antalya’yı bir uçtan bir uca görme imkanı sağlayacak olan dönme dolabın kabinlerinin montajının tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

İngiltere’deki benzeriyle aynı şekilde ışıklandırılan Antalya’nın Gözü adlı dönme dolabın renklendirilmesinde zaman zaman bayrağımızdaki ay yıldız da yansıtılıyor.

Işıklandırması hayran bıraktı

135 metre yüksekliği ve Londra’yı gökyüzünden seyrettirme imkanı sağlaması nedeniyle London Eye – Londra’nın Gözü ismi verilen İngiltere’deki dönme dolap ise, Birleşik Krallığın en popüler turistik mekanlarından biri olarak tanımlanıyor.

London Eye’ı yılda 3 milyon turist ziyaret ediyor. Turistler London Eye için bilet alırken ek ödeme yaparak dönme dolabın çevresinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklere katılma imkanını da buluyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto