Antalya Körfezi’nin en batı ucunda yer alan doğa cenneti Suluada, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Antalyalıların çoğunun adını dahi duymadığı Suluada’ya gitmek için en kolay yol olarak Adrasan’dan tekne turlarına katılmak gerekiyor. Sulu ada akvaryumu andıran denizi ve zengin sualtı dokusuyla tatilcilerin büyük ilgisini çekiyor. Suluada, adını Akdeniz’in ortasında sahip olduğu tatlı su kaynaklarından alıyor.
Yerli turistler sadece Suluada turlarına katılmak için çevre illerde ve günübirlik olarak geliyorlar. Suluada turları yapan tekneler konukları olan turistlere öğle yemeği de sunarak keyifli bir tatil günü geçirmelerini sağlıyor.
Ada’da zaman zaman akıntı oluyor, özellikle gece yüzerken akıntıya kapılmamak için kıyıdan uzaklaşmadan yüzülmesi tavsiye ediliyor. suluada kamp yapılır mı?

Maldivlerin mini versiyonu
Suluada’yı birçok Antalyalının dahi bilmediği, Adrasan’a ve Olimpos’a yolu düşenlerin dahi bu doğa cennetinin farkına varmadan tatillerini tamamladıklarının altı çiziliyor. Maldivlerin minimal versiyonu olan Suluada berrak turkuaz denizi, bembeyaz kumları ile görenleri büyülüyor. Adaya adını veren ise özellikle bahar aylarında kayalıkların arasından akan tatlı su... Adrasan ime Suluada arası tekneyle yaklaşık yarım saat sürüyor. Suluada’nın büyük bir kısmı kayalık ve zeytin ağaçlarıyla kaplı. Adada aynı zamanda birçok mağara da bulunuyor. Şanslıysanız adada yaşayan bir kaç keçiyle karşılaşma imkanı bile bulabilirsiniz. Kimi tatilciler tekneyle geldikleri adada çadır kurarak burada 2 veya 3 gün kamp yapabiliyor. Suluada’da tekne ile iki durak bulunuyor, bunların her ikisinde de denize girilebiliyor. Adanın güney ve doğu kısımlarının tercih edilmesinin sebebi Maldivlere benzetilen beyaz kumlarının bu bölgede bulunması. Suluda’nın sadece kumları değil denizinin rengi de Maldivlere benzetiliyor.
Jandarmaya dilekçe veriliyor
Ada’da elektrik olmadığı için ve birçok yerde hat çekmediği için kamp kurmak için gerekli yerlere mutlaka dilekçe yazıp durumu bildirmek gerekiyor. Mutlaka tur düzenleyen kaptanların numaralarını alıp, acil bir durumda iletişime geçilmesi tavsiye ediliyor. Yiyecek ve içecek alınacak yer olmadığından önceden hazırlıklı gitmekte fayda var.

Kamp için yanınıza almanız gerekenler:
*Uyku tulumu ve mat *Kafa lambası+El feneri+pil *Böcek kovucu sprey *Büyük boy çöp torbası *Çakı *Çakmak-kibrit-magnezyum çubuğu *Çıra ve tutuşması içi kağıt (ağaç, çalı, çırpı bulamama ihtimalinizi düşünüp biraz fazla alın) *İç çamaşır + yedek tişört + yedek pantolon + çorap *İlk yardım kiti: oksijenli su, fucidin krem (antibiyotikli), bepanthol, yara bandı, sargı bezi, yara tozu, antihistamin, ağrı kesici ve varsa kullandığınız diğer ilaçlar. *Su, yiyecek içecek ve kap-kacak *Islak mendil+tuvalet kağıdı *Powerbank *Balık tutmayı düşünüyorsanız, misina ve iğne.



